DAEMIA Információ-biztonságtechnikai és Tanácsadó Kft. +36 30 for KAV 0-24 (+36 30 4 528-024) kaspersky@daemia.hu

Hírek

2 hónappal ezelőtt

A tudatosság hiánya okozza az egyik legnagyobb veszélyt a vállalkozások számára

Az informatikai biztonsági tudatosság hiánya okozza az egyik legnagyobb fejtörést a vállalkozásoknak világszerte – derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International kutatóintézet közös kutatásán. A kutatás kimutatta, hogy majd’ minden tizedik (12%) alkalmazott van tisztában a vállalati számítógépes biztonsági protokollal. Továbbá az alkalmazottak mindössze fele (49%) gondolja közös felelősségnek a kibercsapdák elleni védelmet, ezért egy cég, különösen egy globális nagyvállalat manapság komoly kihívásokkal néz szembe, ha a megfelelő számítógépes biztonság kereteit kívánja meghatározni.

A kutatásban összesen közel 8000 teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló vett részt világszerte. A válaszadók 24%-a úgy véli, munkahelyükön nincs is pontosan meghatározott számítógépes biztonsági előírás. Érdekes ellentmondás, hogy a szabályok ismeretének hiánya ellenére a dolgozók majdnem fele (49%) továbbra is közös felelősségnek tekinti az IT eszközök kiberfenyegetésektől való védelmét.

Ugyanakkor a Kaspersky Lab által készített tanulmány szerint a munkavállalók ennek pont az ellenkezőjét csinálják. A jelentés szerint a kollégák figyelmetlensége is hozzájárul a tavalyi kiberbiztonsági incidensek majdnem feléhez (46%).

Ez a kontraszt különösen veszélyes lehet a kisebb vállalkozások számára, ahol nincs külön IT részleg, és a felelősség megoszlik a kollégák között. Az olyan alapvető követelmények elhanyagolása, mint erős jelszó választása vagy a szükséges frissítések telepítése, veszélyeztetik a védelmet. A Kaspersky Lab szakértői szerint az olyan munkavállók, akiknek hozzáférése van a kritikus adatokhoz, mint például a felsővezetés, a HR- és a pénzügyi osztály a leginkább veszélyeztetett a célzott támadások esetén.

Annak érdekében, hogy elkerüljék ezeket a problémákat, a KKV-k számára célszerű lenne az adott cég igényei szerint rendszeres informatikai biztonsági képzések tartása a munkavállalóknak. A Kaspersky Endpoint Security Cloud olyan funkciókat tartalmaz, mint például előre beállítható biztonsági beállítások, azonnali védelem minden eszközre. Könnyen kezelhető, amely nem igényel speciális informatikai szakértelmet.

„A gondatlan munkavállalók nagy kihívást jelenthetnek a kiberbiztonság kapcsán, különösen a kisebb vállalkozások számára, ahol még fejlesztik a kiberbiztonsági kultúrát. Nemcsak a munkavállalók lehetnek a kibercsapdák áldozatai, de elsőként nekik kell a céges adatok biztonságát garantálni. Épp ezért a vállalkozásoknak figyelmet kell fordítaniuk a munkavállalók képzésére és oktatására, valamint olyan biztonsági megoldások használata, amelyek könnyen kezelhetőek és használhatóak, és egyúttal eredményesek is. Ezek kombinációjával biztonságban tudhatjuk vállalkozásunk szenzitív adatait.” – mondta Vladimir Zapolyansky, a Kaspersky Lab KKV részlegének vezetője.

A Kaspersky Lab KKV portfóliója olyan termékeket tartalmaz, amely minden méretű vállalkozás számára nyújt megoldást, legyen szó mikro-, kis-, vagy középvállalkozásról. Kisebb vállalkozásoknak előnyös a könnyen kezelhető kombinált védelem használata, mint például a Kaspersky Small Office Security és a Kaspersky Endpoint Security Cloud, míg a nagyobb létszámmal rendelkező cégeknek jobban megfelel a Kaspersky Endpoint Security for Business Suite, amelyben lehetőség van fejlett biztonsági beállításokra, szerver- és email védelemre.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

5 hónappal ezelőtt

Hamis profilok és kibercsalók: a Kaspersky Lab feltárja az online tárkeresés hátrányait

Annak ellenére, hogy minden harmadik ember használ online társkereső applikációkat vagy weboldalakat, nem mindenkinek vannak pozitív tapasztalatai. A Kaspersky Lab által készített friss kutatás szerint a “Nagy Ő” keresése közben rengeteg csalódás éri az embereket - sokan találkoznak hamis információval és/vagy képpel, rosszindulatú linkekkel. Van aki csak egyszerűen valótlant állít magáról, de sok esetben csalók igyekeznek információt kiszedni a gyanútlan áldozattól, vagy akár olyan is előfordulhat, hogy arról nem mond valaki igazat, milyen elvárásai vannak egy kapcsolatban.

A kutatás megállapította, hogy egyelőre kisebbségben vannak azok, akik társkereső alkalmazásokat, például Tinder-t, Badoo-t stb. használnak (11%) komoly kapcsolat, netán házasság céljából. A felhasználók csaknem fele (48%) csupán szórakozásra, 13%-a alkalmi kapcsolatra használja ezeket a felületeket.

További problémát okozhat azoknak, akik valóban komoly kapcsolatra és szerelemre vágynak, hogy ezek a társkeresők gyakran tele vannak hamis információval. A megkérdezettek 57%-a ismerte el, hogy téves adatokat adott meg online, főként a külsejükkel kapcsolatban, de volt olyan, aki partnerét akarta csaláson rajtakapni, és ezért hazudott magáról.

A hamis profilok elterjedése sokakat arra késztet, hogy elforduljon az online társkereséstől: 20%-a a hamis fotók miatt, 12%-a a kapcsolati elvárások miatt, 11%-a a megtévesztő kapcsolati státusz miatt. Érdekes és meglehetősen ironikus tény, hogy a csalók intenzívebben reagálnak a hamis adatokra, mint becsületes társaik.

Pozitív következménye az online társkeresőktől való kiábrándulásnak, hogy egyúttal számos kiberfenyegetésnek is gátat szabhatunk, mivel minden 10. felhasználó találkozott olyan online profillal, amely személyes információt próbált kicsalni, netán konkrét pénzügyi adatokat és/vagy olyan rosszindulatú linket vagy programot küldött, amely megfertőzte a készülékeket. Izgalmas azt látni, hogy a hamis profilok felhasználóinak 16%-a tapasztalt olyan kibertámadást, mint egy malware- vagy egy zsarolóvírus-támadás, míg a teljesen őszinte felhasználók mindössze 5%-a találkozott ezzel.

„Az online társkereső felületek használata nagyszerű módja annak, hogy új emberekkel ismerkedjünk a manapság tapasztalható felgyorsult és elfoglalt világunkban, emiatt könnyen érthető, hogy miért veszi igénybe minden harmadik ember.” - mondta Andrei Mochola, a Kaspersky Lab Consumer Business divíziónak vezetője. „Ez így egyszerűnek hangzik, azonban nem az, hiszen a nagy mennyiségű hamis információ nehezíti a komoly szándékot, illetve a csalók és bűnözők is visszaélnek ezekkel az alkalmazásokkal. A puszta tény, hogy néhányan olyan dolgokban csalnak, mint a kinézet, vagy a kor stb., rávilágít arra, hogy milyen könnyedén lehet a digitális tér hátrányait kihasználni. Ezért is fontos hangsúlyozni, hogy vannak, akik ártó szándékkal használnak ilyen szolgáltatásokat és ebből kifolyólag a Kaspersky Lab a tudatosságra szeretné ösztönözni a felhasználókat. Ennek egyik legfontosabb lépése a megfelelő informatikai biztonsági szoftver használata, amely naprakész az online fenyegetések ellen.”

A Kaspersky Lab az online védelmet nyújtó védelmi megoldások széles körét kínálja a mélyreható kibercsapda elemzés és biztonsági szakértelem alapján.

További információ: www.daemia.hu
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

10 hónappal ezelőtt

Sok hívást és e-mailt kaptunk a WannaCry ransomware-ről ezen a hétvégén. A kérdések arra irányultak, hogy a Kaspersky Lab szoftverei blokkolják-e ezt a nagymértékű támadást.

Szóval szeretnénk megosztani Veletek további részleteket:

1) IGEN, természetesen! A Kaspersky Lab termékek blokkolták a WannaCry támadást.
2) A System Watcher modul felismeri a támadást, így minden otthoni és üzleti termékünk védelmet biztosít.
3) További részletek a WannaCry támadásokról - securelist.com/blog/incidents/78351/wannacry-ransomware-used-in-widespread-attacks-all-over-the-w...

Ha problémád van, kérjük, ellenőrizd a KL-termékek beállításait, és mindenképpen engedélyezd a System Watcher modult.

We received lot of calls and e-mails about WannaCry ransomware during this weekend. And the all questions was if Kaspersky Lab products will block this really massive attack.

So, I would like to share with you more details:

1) YES, of course! Kaspersky Lab products blocked WannaCry attack.
2) Because System Watcher module, so all products from B2C to B2B.
3) Here is more detailed information about WannaCry attack - securelist.com/blog/incidents/78351/wannacry-ransomware-used-in-widespread-attacks-all-over-the-w...

If you has an issue with this ransomware, please double check settings of KL products and mainly whether module System Watcher is enable.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

11 hónappal ezelőtt

A Kaspersky Lab közleménye az izraeli kormányzati kibertámadás kapcsán

Az izraeli Cyber Defense Authority (Kibervédelmi Hatóság) múlt héten jelentette be, hogy Irán állhat a célzott támadások mögött. Az érintett szervezetek között vannak az izraeli kormányszervek, a csúcstechnológiai vállalatok, az egészségügyi- és oktatási intézmények, köztük a híres Ben-Gurion Egyetem is. A támadók a Ben-Gurion egyetem ellopott e-mail fiókjait használták a támadás során.

Egy héttel a Microsoft Office nulladik napi sebezhetőségének (egy biztonsági fenyegetés, ami valamely számítógépes alkalmazás olyan sebezhetőségét használja ki, ami még nem került publikálásra vagy a szoftver fejlesztője nem tud róla) észlelése és sikeres javítása (CVE-2017-0199-es patch) után, az izraeli CERT (Computer Emergency Response Team) ugyanazt az exploit-ot (biztonsági rés) detektálta több állami szervezet elleni támadás során április 19-én.

A frissen javított CVE nyomon követése során a Kaspersky Lab szakértői szerint a kiberbűnözők az izraeli CERT által bejelentett művelet folyamán egy kártékony program linkjét illesztették egy Microsoft Word dokumentumba, majd az egyetemről ellopott e-mail fiókok segítségével szétszórták a világhálón.

A megtámadott áldozatok között vannak kormányzati szervek, kutatóintézetek, kórházak és magánvállalkozások – a támadás jellege azt sugallja, hogy a cél kiberkémkedés lehet.

A Kaspersky Lab kutatói eredményesen azonosítottak néhány C&C szervert, és a kutatások azt mutatják, hogy a támadás során használt kód sok hasonlóságot mutat a tavaly Palo Altoban megjelent OilRig nevű kibercsapdával, amelyről a ClearSky kibertanácsadó cég is beszámolt.

A Kaspersky Lab közzétett egy jelentést a támadásról és annak veszélyeiről az ügyfelei számára valamint javaslatokat, hogyan lehet enyhíteni egy esetleges károkozást. A Kaspersky Lab termékek észlelik és blokkolják az említett exploit-ot és a rosszindulatú programokat.

Az a tény, hogy egy biztonsági rés kihasználása ilyen könnyen felhasználható szenzitív adatok megtámadására, rámutat arra, hogy szükség van minden szoftver azonnali frissítésének telepítésére legyen szó egyedi- vagy intézmények, vállalatok felhasználóiról.

A Kaspersky Lab továbbra is azt is tanácsolja a vállalkozásoknak, hogy keressenek megfelelő informatikai védelmi szoftvereket és figyelmeztessék az alkalmazottakat, hogy ne nyissanak meg olyan e-mail mellékleteket, amelyek ismeretlen forrásból származik.

Bővebb információt a biztonsági résekről és azok veszélyeiről az alábbi linken olvashat: securelist.com/analysis/publications/78125/exploits-how-great-is-the-threat/
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

12 hónappal ezelőtt

Moonlight Maze: működnek az ősi kódok a modern rendszerek ellen

A Kaspersky Lab és a Kings College London kutatói miközben a Moonlight Maze nevű támadás – amely többek között érintette a NASA-t és a Pentagont – és a modern kibercsapdák közötti összefüggéseket vizsgálták, olyan mintákat és eseménynaplókat találtak, amelyek valószínűleg az ősi APT-hez, fejlett, célzott támadásokhoz köthetők. Úgy tűnik, hogy egy 1998-as támadás során használt kiskapu, amelyet az áldozatok adatainak kicsempészésére használtak, összeköthető a 2011-ben és talán az idei Turla által is használt kiskapuval. Ha bizonyítható a kapcsolat a Turla és a Moonlight Maze között, akkor az Equation Group hackercsoporttal együtt az egyik legrégebbi kibercsapdává válhat, hiszen az Equation C&C szerverei 1996-ban indultak.

A friss jelentések a Moonlight Maze-ről azt mutatják, hogy már 1996-tól kezdődően észleltek biztonsági réseket az amerikai katonai- és kormányzati, az egyetemek, a kutatóintézetek, valamint a Department of Energy (DoE) rendszereiben. 1998-ban az FBI és a Department of Defense (DoD) elindította a vizsgálatot, amely 1999-ben kapott publicitást, de sok bizonyítékot titkosítottak, így a Moonlight Maze-t és annak részleteit mindeddig óriási homály és mítosz övezi.

Az elmúlt évek során a korábbi nyomozók gyanítják, hogy a Moonlight Maze fejlődött Turla-vá, egy 2007 óta aktív orosz nyelvű kibercsapdává, amelynek ismert nevei a Snake, az Uroburos, a Venomous Bear, és a Krypton.

A „Szekrény-minták”

Thomas Rid tavaly – a londoni Kings College-tól, miközben kutatásokat végzett a Rise of the Machines című könyvéhez – találkozott egy olyan egykori rendszergazdával, akinek szerverét feltörték a Moonlight Maze támadó proxy szerverei. Ezt a szervert („HRTest”) használták volna az Egyesült Államok elleni támadások indítására. A mára visszavonult informatikai szakember megtartotta az eredeti szervert valamint másolatokat és minden adatot a támadásokról és nagyvonalúan a Kings College és a Kaspersky Lab rendelkezésére bocsátotta további elemzések céljából.

A Kaspersky Lab kutatói, Juan Andres Guerrero-Saade és Costin Raiu közösen Thomas Rid és Danny Moore szakemberekkel a Kings College-tól kilenc hónapon keresztül részletesen elemezték ezeket a mintákat. Rekonstruálták a támadók műveleteit, a támadás során használt eszközöket és technikákat, és ezzel párhuzamosan vizsgálták a Turla-t, hogy bizonyítani tudják a kapcsolódást.

A Moonlight Maze egy nyílt forráskódú Unix-alapú támadás célzottan Solaris-rendszerek ellen. A vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy egy LOKI2 programon (1996-ban megjelent program, amely lehetővé tette a felhasználók számára az adatok kicsomagolását rejtett csatornákon keresztül) alapuló backdoor-t használt. Ez sarkallta a kutatókat arra, hogy összevessék a Turla által használt néhány ritka Linux-mintákkal, amelyeket 2014-ben detektált a Kaspersky Lab. Ezeknek a mintáknak a gyűjtőneve Penquin Turla és szintén LOKI2 programon alapulnak, továbbá, mindegyik használt kódot 1999-2004 között hozták létre.

Figyelemre méltó, hogy ezt a kódot még mindig használják támadások folyamán. 2011-ben észlelték az azonosságot, amikor a svájci RUAG cég elleni támadás során olyan kártékony programot használtak, amely a Turla-családhoz tartozik. Idén márciusban a Kaspersky Lab kutatói egy új mintát felfedeztek fel a Penquin Turla backdoor-jában egy németországi rendszerben. Lehetséges, hogy a Turla a régi kódot használja az olyan kiemelt biztonsággal rendelkező rendszerek ellen, amelyeket nehezebb feltörni, mivel több alapértelmezett Windows eszközkészletet használnak.

„A ’90-es évek végén senki sem látta előre egy szervezett kiberkémkedő kampány hatását és következményeit. Meg kell értenünk, hogy miért képesek a támadók sikeresen használni ősi kódokat modern rendszerek ellen. A Moonlight Maze-minták elemzése nemcsak izgalmas régészeti tanulmány, hanem egy lecke is, amely emlékeztet, hogy megfelelő forrásokkal a kiberbűnözők nyomon követhetőek, és rajtunk múlik, hogy megvédjük a rendszereinket.” mondta Juan Andres Guerrero-Saade, a Kaspersky Lab „Global Research and Analysis” részleg senior biztonsági kutatója.

A Kaspersky Lab termékei eredményesen észlelték és blokkolták a Moonlight Maze és a Penquin Turla által használt rosszindulatú programokat.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

12 hónappal ezelőtt

Valóra vált rémálom: a babák figyelnek téged

Egy olyan online korban élünk, amelyben minden elérhető és megtalálható az interneten, akár olyan kamerákat is figyelhetünk, amelyek csatlakoztak a világhálóra. A Cayla babák – a történet gonosztevői – olyan játékok, amelyekben van mikrofon, hangszóró és egy Bluetooth-adó. Ha egy gyerek feltesz egy kérdést a babának, az képes az internetre csatlakozni, hogy válaszolni tudjon.
2015-ben a kutatók megállapították, hogy a játékban található védtelen Bluetooth modul könnyen feltörhető, ezért képes kémkedni a gyerekek ill. a szülők után. Emiatt a Német Szövetségi Hálózati Ügynökség (BNA) azt javasolja, hogy a szülők semmisítsék meg ezeket a játékokat.

Tönkretenni a játékokat extrém javaslatnak tűnhet, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a BBC szerint a brit hivatalnokok azt állapították meg, hogy ezek a babák „nem jelentenek különleges kockázatot.”

Összehasonlításképpen Jochen Homann, a Német Szövetségi Hálózati Ügynökség egyik munkatársa megjegyezte: „Az olyan tárgyak, amelyek kamerával és/vagy mikrofonnal vannak ellátva, és amelyek képesek egy jel valamint az adatok továbbítására azok észlelése nélkül, valójában veszélyeztetik az emberek magánéletét. Ez különösen igaz a gyerekjátékok esetében. Annak érdekében, hogy megvédhessük a legsebezhetőbb pontokat a társadalmunkban, a Cayla babákat betiltották egész Németország területén.”

Sajnos nem ez az első alkalom, hogy aggályok merültek fel az új, internetre csatlakoztatható játékok kapcsán és hasonló panaszok jelentek meg az Egyesült Államokban az ünnepek közeledtével.

A Kaspersky Lab szakemberei sok elemzést, tanulmányt írtak már arról, hogy az IoT (Internet of Things) tárgyak esetében gyenge vagy zéró biztonságról beszélhetünk, többek között megemlíthető az IoT alapú Mirai botnet óriási pusztítása néhány nagy weboldalnál. Visszaemlékezhetünk akár a VTech és a Hello Kitty gyártóinak a meghekkelt termékeire, amelyek szintúgy veszélyeztették a gyerekek és a szülők privát szféráját, valamint a Hello Barbie babára, amelyet akár távolról is irányíthattak.

Könnyű lenne a gyártó cégeket hibáztatni, de sajnos ez nem oldja meg a fennálló problémákat. Fontos hangsúlyozni a szülő szerepét is, célszerű átgondolni vásárlás előtt, hogy mire is képes egy adott játék és megfontolni, mennyire van szüksége gyermekünknek rá.

A Kaspersky Lab szakemberei az alábbiakat javasolják az internetre csatlakoztatható játékok kapcsán:

- Csatlakozás: Ellenőrizze, hogy valóban szükséges-e a játéknak az internetre csatlakozni. Ha nem, akkor limitálja a játék internet-elérhetőségét.
- Adatvédelem: Ellenőrizze az adott játék hozzáférését adataihoz, ha kell, korlátozza a hozzáférést.
- Jelszavas védelem: Változtassa meg az alapbeállításban található jelszót.

Ugyan egy digitális korban élünk, de fontos mindig szem előtt tartani, hogy minden olyan eszköz, amely információt tárol és egyúttal képes azt megosztani, potenciális veszélyforrás lehet.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

1 évvel ezelőtt

A Kaspersky „Threat Lookup” programja drasztikusan csökkenti a vállalati támadások feltárási idejét

Világszerte elérhető január 12-től a „Kaspersky Threat Lookup”, egy olyan biztonsági hírszerző szolgáltatás, amelynek célja javítani a vállalati incidensek reakcióit és a kiberbiztonság kriminalisztikai lehetőségeinek alkalmazását. A „Kaspersky Threat Lookup” hozzáférést biztosít több petabájtnyi megbízható, retrospektív és valós időben frissített globális biztonsági hírszerzési adathoz. Ez az online szolgáltatás segíti a vállalkozásokat, hogy megfelelően elemezzék a biztonsági esetek digitális bizonyítékait és ilyen módon felgyorsítsák az észlelést valamint a helyreállítást.

A Kaspersky Lab és a B2B International több mint 4000 üzletember részvételével készített felmérése szerint az idő az egyik legfontosabb tényező egy támadás felderítésében és a megfelelő reakcióban. A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a cégek lényegesen többet költenek a helyreállítási költségekre, amennyiben nem sikerül rövid időn belül detektálni a biztonsági réseket. Egy olyan támadásnak, amely egy hétig vagy annál tovább marad észrevétlen átlagos helyreállítási költsége több mint 300 millió forint, míg az azonnali észlelések esetén felére csökken ez az összeg. Az Informatikai Biztonsági Központok tevékenységének legidőérzékenyebb tevékenysége a támadások felfedezése és kivédése világszerte, és mindkettőhöz megbízható biztonsági intelligenciára van szűkség.

A válaszadás gyorsítása

A „Kaspersky Threat Lookup” megoldást nyújt az IT biztonsági csapatoknak, hogy gyorsítsák a biztonsági incidensekre adott válaszlépéseket. Amint valamilyen gyanús dolgot tapasztal egy vállalati IT biztonsági szakember, mint például azonosítatlan IP-, URL-címet vagy fájlt, akkor azok regisztrálhatóak a szolgáltatás webes felületen, ami rendszerezi a potenciális fenyegetéseket és ekképpen segíti a felhasználóit, hogy azonosíthassák a támadásokat akár már folyamatukban.

A Kaspersky Lab biztonsági intelligenciája különböző forrásokból származó adatok gyűjteménye, beleértve a Kaspersky Lab biztonsági felhő hálózatát, spam csapdákat, botnet ellenőrző kezdeményezéseket és webes robotokat. Ennél is fontosabb, hogy az összegyűjtött adatokat a Kaspersky Lab kutatócsoportja folyamatosan összeveti és automatikusan összekapcsolja. A szolgáltatás összesíti a céges IT szakembereknek a biztonsági intelligencia adatokat és ezáltal lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan vizsgálhassák a probléma forrását illetve megkülönböztessék a rosszindulatú és jóindulatú folyamatokat és ilyen módon növeli az egyes esetek kivizsgálásának hatékonyságát. Összességében a „Kaspersky Threat Lookup” hozzájárul az Informatikai Biztonsági Központok alkalmazottainak hatékony működéséhez és segít priorizálni a napi több százezer figyelmeztetést.

A „Kaspersky Threat Lookup” ugyanolyan minőségű és szintű intelligenciát kínál a vállalatok számára, mint amilyet a Kaspersky Lab szakértői a legkifinomultabb fenyegetések elemzésére használnak. A megoldás lehetővé teszi, hogy a vizsgálatok során nyert adatokat összehasonlítsák valamint hozzáférést biztosít az egyik legnagyobb adatbázishoz, amely része a Kaspersky Whitelist szolgáltatásnak.

A Kaspersky Lab a „Kaspersky Threat Lookup” szolgáltatáshoz korai hozzáférést biztosított szervezeteknek és bűnügyi szerveknek, köztük az INTERPOLNAK azzal a céllal, hogy a szakértelem megosztásával segítse a kiberbűnözés felszámolását.

"Tavaly bővítettük a „Security Intelligence Services” kínálatunkat, beleértve a „Threat Data Feeds” szolgáltatást, hogy biztosítsuk a vállalkozások számára a biztonsági intelligenciát annak érdekében, hogy minél gyorsabban detektálják a fenyegetéseket. Ahhoz, hogy jelentősen csökkentsék a helyreállítási költségeket, egy vállalkozásnak javítani kell az észlelési időt, meg kell értenie a probléma kiterjedését, azonosítania kell a biztonsági esemény forrását, és össze kell gyűjtenie a szükséges intelligenciát, hogy hatástalanítsa a fenyegetést. A „Kaspersky Threat Lookup” portál fontos része a „Security Intelligence Services” családnak. Ez azonnali hozzáférést kínál a cég fenyegetettségi intelligenciájához és közvetlenül a felhő alapú adatbázishoz, amely részletes információkat tárol fájlokról, IP- és URL-címekről.” – magyarázta Veniamin Levtsov, a Kaspersky Lab „Enterprise Business” részlegének alelnöke.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

1 évvel ezelőtt

Irigyek vagyunk online barátainkra és még rossz kedvünk is lesz tőle

A modern pszichológiában külön szakirodalom van már az online jelenlétből adódó problémákra, hiszen új többlettartalom jelent meg a lájk gombokkal: jutalmazássá, elmaradása esetén büntetéssé válhat. Modern és komplex kapcsolatrendszerünkben egy lájk elmaradása másodlagos üzenetet hordoz magában a kapcsolatok rovására, mivel túl nagy jelentőséget tulajdonítunk azoknak.

A közösségi média alapvetően azért jött létre, hogy könnyen tudjuk tartani a kapcsolatot a barátainkkal és meg tudjuk osztani a boldog emlékeinket. A Kaspersky Lab szakemberei által végzett legújabb kutatási eredmények azonban azt jelzik, hogy a közösségi médiumok hatása sok emberben negatív érzést kelt. A lájkok utáni vadászat központi szerepet játszik ebben: az emberek többsége rosszkedvű vagy ideges lesz, ha nem annyi lájkot kap egy bejegyzésére, mint amennyit remélt, és 42% -uk féltékeny, ha a barátaik népszerűbbek, mint ők. Ezen túlmenően a vizsgálatok azt mutatják, hogy az emberek irigyek, ha az ismerőseik látszólag boldogabb életet élnek.

A világszerte összesen 16750 ember közreműködésével készült felmérés alapján a Kaspersky Lab elemzői kiderítették az emberek frusztrációit a szociális médiával szemben, és eszerint az emberek gyakran tapasztalnak negatív érzelmeket miután kis időt eltöltenek a közösségi média felületein különböző okok miatt, és ezek a rossz érzések felülírják a pozitív hatásokat.

A felhasználók tulajdonképpen azért látogatják ezeket a felületeket, hogy jól érezzék magukat. Az emberek többsége (65%) azért használja a közösségi hálózatokat, hogy tartsa a kapcsolatot a barátaival és kollégáival, valamint szórakoztató és vicces bejegyzéseket nézzen (60%). Egy átlagos felhasználó jelentős mennyiségű időt szán arra is, hogy létrehozza a digitális profilját és feltöltse azt pozitív pillanatokkal, illetve vidám bejegyzéseket tesz közzé (61%), és értesíti a közösséget a szabadság és/vagy vakáció során eltöltött remek időről (43%).

Aligha meglepő, hogy az emberek 72%-a szerint rendkívül bosszantóak a tolakodó reklámok és nemcsak zavarják az online kommunikációt, de tovább is mélyítik a frusztráció érzését. Annak ellenére, hogy a számos online interakció jó érzéssel tölti el az embereket, mégis gyakran keserű érzéssel figyelik barátaik boldog bejegyzéseit a szabadságról, egy hobbiról vagy szórakozásokról, mivel úgy érzik, hogy mások jobban élvezik az életet, mint ők. Például a megkérdezettek 59%-a boldogtalannak érezte magát, ha olyan buliról láttak képeket, amelyre őt nem hívták meg és 45%-ára negatív hatással voltak a barátok boldog ünnepi képei. További 37% azt is elismerte, hogy visszanézi régi, boldog bejegyzéseit, de ez csak tovább erősíti azt az érzést, hogy múltbeli élete jobb volt, mint a jelenlegi.

Egy korábbi kutatás azt is kimutatta, hogy az emberek 78%-ának olyan mértékű frusztrációt okoz a közösségi média, hogy véglegesen szakítani akar(t) online jelenlétével. Az egyetlen visszatartó erő, hogy tartanak a digitális emlékeik elvesztésétől, mint például a képeik és a kapcsolataik eltűnése. Miközben a kapcsolattartás nehezen megoldható a szociális platformok nélkül, a Kaspersky Lab dolgozik a megoldáson, hogy legalább a digitális emlékeket menteni lehessen.

"A kapcsolatunk a közösségi médiával egy ördögi körré vált. Szeretnénk a kedvenc közösségi portáljainkon megosztani minden ismerősünkkel azt a rengeteg pozitív tevékenységet, amit elértünk, és ami minket boldoggá tesz" – mondja Jevgenyij Chereshnev, a Kaspersky Lab Közösségi Média részleg vezetője. A valóság azonban az, hogy mindenki ugyanazt csinálja, így amikor bejelentkezünk egy közösségi média felületre, rekordmennyiségű bejegyzést vagy képeket kapunk, ahogy az ismerőseink jól érzik magukat. Úgy tűnik, mintha ők jobban élveznék az életet, mint mi. Így könnyen belátható, hogy miért lelombozó ez az embereknek, és miért döntenek sokan a teljes elhagyás mellett. A nehézséget az okozza, hogy az emberek úgy érzik, csapdába estek, amiért nagyon sok értékes emléket tárol a szociális média és nem akarják elveszíteni a hozzáférést ezekhez."

Annak érdekében, hogy az emberek szabadon dönthessenek a közösségi médiában való maradásról vagy elhagyásáról anélkül, hogy elveszítenék a digitális emlékeiket, a Kaspersky Lab új alkalmazást fejleszt. A FFForget lehetővé teszi az embereknek, hogy másolatot készítsenek az összes online emlékükről és egy biztonságos, titkosított memória tárolóban raktározza.

A FFForget nevű alkalmazás indulása 2017-ben várható. Bővebb információ: www.daemia.hu
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

1 évvel ezelőtt

A "Leszámolás a zsarolóvírussal" akció világméretűvé dagad: a magyar Készenléti Rendőrség is beszáll a harcba

A Kaspersky Lab nemzetközi közreműködésének köszönhetően 2500-nál is több áldozat hatástalanította a zsarolóvírusokat, valamint megközelítőleg egymillió dollárt sikerült megmenteni a No More Ransom program kapcsán.

Mindössze 3 hónappal a Leszámolás a zsarolóvírussal (No More Ransomware) projekt elindulása óta a bűnüldöző szervek további 13 országgal karöltve veszi fel a harcot a zsarolóvírusok ellen, köztük Magyarországgal is. További új tagok: Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Kolumbia, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Portigália, Spanyolország, Svájc és az Egyesült- Királyság. Várhatóan további bűnüldöző szerv és magánszektor is csatlakozik a programhoz a következő hónapokban. A www.nomoreransom.org oldal célja, hogy hasznos forrásokat biztosítson az áldozatoknak az adott vírusról, annak működéséről és a legfontosabb lépésekről, hogy miként tudnak fellépni ellene.

Az együttműködés további ingyenesen elérhető dekódoló eszközöket tehet majd lehetővé, amelyeknek köszönhetően még több áldozat féltett információja szabadul fel: ezzel ott okozva károkat kiberbűnözőknek, ahol a legjobban fáj: a pénztárcájukban.

A zsarolóvírusok térnyerése hatalmas kihívás az Európai Uniónak is, így a programba beszállt az Eurojust és az Európai Bizottság. A No More Ransomware projekt 2016. július 25-én indult a Holland Nemzeti Rendőrség, az Europol, az Intel Security és a Kaspersky Lab együttműködésével, ezzel új szintre emelve az együttműködést a magánszektor és a bűnüldöző szervek között. A működés első két hónapja alatt több mint 2500 ember sikeresen dekódolta adatait a platform főbb dekódoló eszközeinek köszönhetően (CoinVault, WildFire és Shade) anélkül, hogy a bűnözők kifizetésére sor került volna. Az akció eddig hozzávetőlegesen 1 millió dolláros bevételkiesést jelentett a bűnözőknek.

Minél több együttműködés születik, annál több dekódoló eszköz készülhet és válhat elérhetővé. Jelenleg 5 dekódoló program szerepel a honlapon. A portál júliusi indulása óta, a ’WildfireDecryptor’ dekódoló került hozzáadásra és 2 dekódoló eszköz frissült: RannohDecryptor (egy dekódolóval frissült a MarsJoke, vagy Polyglot nevű vírussal szemben) and RakhniDecryptor (Chimera-val frissült).

„Az Europol teljes mértékben elkötelezett a nemzetközileg összehangolt No More Ransom projekt bővítésében, hogy az Európai Unióval közösen hatékonyan lépjünk fel a zsarolóvírusokkal szemben.” – mondta Steven Wilson, az Európai Kiberbűnözési Központ vezetője. „A növekvő kihívások ellenére az Európai Unió által életre hívott kezdeményezés bebizonyította, hogy az olyan összehangolt akció, amiben minden érintett résztvevő közreműködik, sikeresebben veheti fel a harcot az ilyen típusú bűncselekmények ellen, így több idő jut az olyan kiemelten fontos területekre, mint a megelőzés és a tudatosság. Bízom benne, hogy az online portál az elkövetkező hónapokban folyamatosan fejlődik. A zsarolóprogramok elleni akció sikerének záloga, ha a bűnüldöző szervek és a magánszektor összefognak. A kutatók olyan széleskörű víruselemzést és szolgáltatásokat kínálhatnak, mint az internet szkennelés, ezzel segítik megtalálni a különböző adatok közti kapcsolatokat és lehetővé teszi a rendőrségnek, hogy megtalálják, majd lefoglalják a támadásra használt szervereket. Bizonyos esetekben, a kutatók adatai is segíthetnek feltárni és letartóztatni a bűncselekmények felelőseit. A lefoglalt szerverek tartalmazhatnak dekódoló kulcsot. Ezeket ha megosztjuk a magánvállalkozásokkal át lehet alakítani dekódoló eszközökké, amik segítenek az áldozatok adatainak feloldását anélkül, hogy váltságdíjat fizetnének. Alapvetően az információk megosztása a legfontosabb a rendőrség és a biztonsági kutatók hatékony együttműködéséhez. Minél egyszerűbben és gyorsabban zajlik le ez a folyamat, annál hatékonyabb partneri viszony jöhet létre. Egyre több rendvédelmi szerv csatlakozik a projekthez különböző országokból, ezzel javítjuk az operatív információk megosztását, így a végén hatásosabban vehetjük fel a harcot a zsarolóvírusok ellen.", mondta Jornt van der Wiel, biztonságkutató a Kaspersky Lab Global Research and Analysis csapatából.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

1 évvel ezelőtt

Titkosító szoftverek felhasználói csapdában: több mint ezer áldozat

A Kaspersky Lab biztonsági kutatója, Kurt Baumgartner a Virus Bulletin fórumon megjelent tanulmánya szerint egy StrongPity néven ismert óvatos támadó azzal töltötte a nyarat, hogy titkosító szoftverek használóit csalogatta fertőzött telepítő programjaihoz. A legtöbb támadás Olaszországban és Belgiumban történt, de Törökországban, Észak-Afrikában és Közép-Keleten is sok volt az érintett felhasználó.

A StrongPity egy technikailag fejlett APT (Advanced Persistent Threat) vírus, melyet elsősorban a titkosított adatok és kommunikáció érdekel. Az elmúlt néhány hónapban a Kaspersky Lab jelentős növekedést figyelt meg a támadások számában. A célpontok azok a felhasználók voltak, akik két megbízható titkosító eszközt kerestek az interneten: a WinRAR dokumentum- és a TrueCrypt rendszertitkosítót.

A StrongPity vírus olyan összetevőket tartalmaz, amelyek az áldozat rendszerének teljes irányítását a támadók kezébe helyezik, lehetővé teszik a tárolt tartalmak ellopását és további vírusmodulok letöltését adatgyűjtés céljából. A Kaspersky Lab eddig több, mint ezer rendszeren fedezett fel StrongPity oldal látogatásokat és StrongPity összetevők jelenlétét.

Itatók és mérgezett telepítő programok

A támadók kamu honlapokat készítettek, hogy csapdába csalják az áldozatokat. (Az ilyen oldalakat nevezik az IT szakzsargonban „watering holes”-nak, azaz itatóknak.) Az egyik esetben felcserélték egy domain név két betűjét, hogy elhittessék a felhasználókkal, hogy a honlap a WinRAR szoftver hivatalos telepítő oldala. Aztán egy szembetűnő linket helyeztek egy belga WinRAR terjesztő honlapra, ami a fenti rosszindulatú oldalhoz vezetett, állítólag felcserélve a belga honlap ajánlott linkjét a rosszindulatú domain linkjével. A gyanútlan látogatók az oldalt böngészve a StrongPity mérgezett telepítő programhoz jutottak. A Kaspersky Lab először 2016 május 28-án fedezte fel az átirányítást.

Pár nappal előtte, május 24-én a Kaspersky Lab rosszindulatú tevékenységet figyelt meg egy olasz WinRAR terjesztő honlapon. Habár ebben az esetben a felhasználókat nem irányították át egy kamu oldalra, hanem közvetlenül a terjesztő honlapról töltötték le a rosszindulatú StrongPity telepítő programot.

Továbbá a StrongPity népszerű szoftver-megosztó oldalakról is átterelte a látogatókat a trójai vírussal fertőzött TrueCrypt telepítő programjához.

A WinRAR terjesztő honlapokon talált rosszindulatú linkeket monstanra már eltávolították, de szeptember végén a kamu TrueCrypt oldal még mindig fent volt az interneten.

Az áldozatok földrajzi eloszlása

A Kaspersky Lab adatai szerint egyetlen hét alatt az olasz terjesztő honlapról letöltött vírus több száz rendszerben jelent meg Európában, Észak-Afrikában és Közép-Keleten. Az egész nyár alatt a legfertőzöttebb országok Olaszország (87%), Belgium (5%) és Algéria (4%) lettek. A fertőzött belga oldal földrajzi eloszlása hasonló volt, a belga felhasználók tették ki az összesen 60 sikeres támadás több, mint felét (54%).

A kamu TrueCrypt honlap áldozatainak száma 2016 májusában ugrásszerűen megnövekedett, a felhasználók 95%-a Törökországban volt.

"A támadók trükkjei elég egyértelműek. Hasonlítanak a 2014-es Crouching Yeti/Energetic Bear APT hozzáállására, amikor trójai vírussal fertőztek meg ipari irányító rendszerek hivatalos telepítő programjait és valódi terjesztő honlapokat törtek fel. Ezek a taktikák kellemetlenek és veszélyesek, ezért a biztonsági iparnak mielőbb szembe kell néznie velük. Az itató támadások természetükből adódóan pontatlanok, ezért vitát szeretnénk indítani a titkosítási eszközök könnyebb és biztonságosabb letöltésének szükségességéről" - mondta Kurt Baumgartner, a Kaspersky Lab fő biztonsági kutatója.

A Kaspersky Lab termékei a StrongPity összes összetevőjét felismerik és eltávolítják: www.daemia.hu/megrendeles
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

Gugi, a trójai bankvírus túljárt az új Android 6 operációs rendszer eszén

A Kaspersky Lab szakértői a Gugi trójai bankvírus olyan módosított változatát fedezték fel, amely meg tudja kerülni az új Android 6 biztonsági rendszerét. A módosított trójai arra kényszeríti a felhasználókat, hogy engedélyezzék valódi applikációk felülírását, SMS üzenetek küldését és megtekintését valamint telefonhívások indítását. Pszichológiai manipuláció útján terjed és a kiberbűnözők egyre gyakrabban használják: az áprilistól augusztusig terjedő időszakban tízszeresére nőtt a Gugi áldozatainak száma.

A Gugi trójai vírus célja, hogy ellopja a felhasználók banki azonosítóit vagy hitelkártya adatait úgy, hogy felülírja a valódi bankapplikációt vagy a Google Play Store applikációt egy adathalászó applikációval. 2015-ben adták ki az Android operációs rendszer 6. verzióját, amely új biztonsági rendszerrel védekezett az ilyen támadásokkal szemben. Most már az applikációk engedélyt kell, hogy kérjenek a felhasználótól ahhoz, hogy más applikációkat felülírjanak és, hogy SMS üzenetet küldjenek vagy telefonhívást indítsanak.

A Kaspersky Lab vírusszakértői a Gugi trójai vírus olyan módosított változatát fedezték fel, amely sikeresen meg tudja kerülni az új biztonsági rendszert.

A módosított trójai pszichológiai manipuláció segítségével fertőzi meg a mobilkészülékeket általában egy spam SMS üzenettel, amely arra bátorítja a felhasználót, hogy kattintson egy rosszindulatú linkre. Miután a felhasználó akaratlanul telepítette a vírust, a trójai megszerzi a szükséges hozzáférési jogokat. Végül a vírus a következő kiírást jeleníti meg a felhasználó képernyőjén: "további hozzáférési jogok szükségesek a grafikákkal és ablakokkal való munkához". Csak egy gomb van: "engedélyez".

Amikor a felhasználók rákattintanak, a készülék megkérdezi, hogy engedélyezik-e az applikációk felülírását. Az engedélyezés után a trójai egy üzenettel blokkolja a készülék képernyőjét, ami "trójai készülék adminisztrátori" jogokat kér, majd aztán SMS üzenetek küldéséhez és megtekintéséhez valamint telefonhívások indításához kér engedélyt.

Ha a trójai nem kapja meg az összes szükséges engedélyt, teljesen blokkolja a fertőzött készüléket. Ha ez történik, a felhasználónak biztonságos üzemmódban kell újraindítani a készüléket és eltávolítani a trójait, habár ez nehezebb, ha a trójai már megszerezte a készülék adminisztrátori jogokat.

Ezektől a biztonsági kiskapuktól eltekintve a Gugi egy tipikus trójai bankvírus: pénzügyi adatokat, SMS üzeneteket és kontaktokat lop valamint az irányító szerver utasításai szerint SMS üzeneteket is küldhet. Eddig a támadások 93 %-a Oroszországban történt, de az áldozatok száma egyre nő. Augusztusban tízszer több áldozat volt, mint áprilisban.

"A kiberbiztonság egy végetnemérő verseny. Az operációs rendszerek, mint az Android folyamatosan frissítik biztonsági rendszereiket, hogy megnehezítsék a kiberbűnözők életét és biztonságosabb internetet teremtsenek a felhasználóknak; a kiberbűnözők állandóan a kiskapukat keresik; és a biztonsági ipar arra törekszik, hogy ez nem sikerüljön nekik. A módosított Gugi trójai vírus felfedezése jó példa erre. A feltárással semlegesítjük a veszélyt és segítünk megvédeni az embereket, készülékeiket és adataikat" - mondta Roman Unucheck, a Kaspersky Lab víruselemzője.

A Kaspersky Lab a következő tanácsokat adja a Gugi trójai és más vírusokkal szemben:

· Ne adja meg automatikusan a hozzáférési jogokat és engedélyeket, amikor egy applikáció ezt kéri - gondolja végig, mit is kér pontosan, és miért kérheti ezt.

· Telepítsen vírusírtót az összes készülékére és rendszeresen frissítse az operációs rendszert.

· Ne kattintson olyan linkre, amit ismeretlen emberektől kap, vagy ami ismerősei váratlan és szokatlan üzeneteiben szerepel.

· Mindig legyen elővigyázatos böngészés közben: ha egy honlap csak egy kicsit is gyanúsnak tűnik, valószínűleg okkal az.

A Trojan-Banker.AndroidOS.Gugi víruscsalád 2015 decemberében jelent meg, a módosított Trojan-Banker.AndroidOS.Gugi.c változatot 2016 júniusában fedezték fel. A Kaspersky Lab termékei a Gugi trójai víruscsalád összes változatát észlelik.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

Egy zsaroló vírus támadás akár 27 millió forintba kerülhet a kis és közép vállalatoknak

A Kaspersky Lab Corporate IT Security Risks 2016. kutatása szerint az elmúlt évben egy zsaroló vírus támadás átlagosan 99 000 amerikai dollárba, átszámítva több, mint 27 millió forintba került a kis és közép vállalatoknak. Annak ellenére, hogy a kiberbűnözők nem garantálják az üzleti adatok visszajuttatását, a vállalkozók 34 %-a kifizette a váltságdíjat.

A zsaroló vírus okozta kár több összetevőből áll:

· az üzleti tevékenység részleges vagy teljes felfüggesztése (belső üzleti folyamatok, pénzátutalások stb.)

· értékes adatok elvesztése (pénzügyi és projekt dokumentumok, ügyfél és partner adatbázisok stb.)

· a cég jó hírének csökkenése

Valójában a teljes kár két részre osztható: a váltságdíj és a járulékos veszteségek. A járulékos károk nagyrészt az IT alkalmazottak preventív munkájának hiányából adódnak (rosszul adminisztrált rendszerek, régi vagy hiányzó biztonsági mentés, könnyen feltörhető jelszavak, rendszertelenül frissített programok stb.). A Corporate IT Security Risks 2016 kutatás szerint a kis és közép vállalkozások 30 %-a szenvedett jelentős mennyiségű adatveszteséget zsaroló vírus támadást követően.

"Azt látjuk, hogy a kis és közép vállalatok egy harmada továbbra is azt gondolja, hogy a váltságdíj kifizetése a leggazdaságosabb módja az adatok visszaszerzésének. Azonban a teljes kár végül sokkal nagyobb és nincs biztosíték arra, hogy a kérdésben levő céges adatokat vissza is kapják. Ahogy a bűnözők egyre több erőfeszítést fektetnek zsaroló vírus támadásaikba, a kis és közép vállalkozásoknak preventív lépéseket kell tenni, hogy csökkentsék a támadások kockázatát. A kiberveszélyek elleni védelem hatékonyságának érdekében, azt tanácsoljuk a kis és közép vállalatoknak, hogy célzott biztonsági megoldásokat és fejlett technológiákat használjanak" mondja Vladimir Zapolyansky, a Kaspersky Lab egyik marketing vezetője.

A rohanosan növekvő kiberveszélyek ellen a kis és közép vállalkozások megvédhetik magukat a Kaspersky Endpoint Security for Business (www.daemia.hu/vallalati-termekek/) holisztikus biztonsági portfolio-jával, amely többszintes védelmet nyújt az ismert és újonnan felbukkanó veszélyekkel szemben.

Ha egy megtámadott cég nem volt időben felkészülve és értékes üzleti adatait elzárták, akkor a noransom.kaspersky.com oldalt javasoljuk, ahol ingyenes eszközök és dekódoló kulcsok segítségével visszaszerezhetik ezeket az adatokat.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

A Kaspersky Lab segítségével olyan gyanúsítottakat tartóztattak le, akik a Lurk csoport tagjai voltak, akik több, mint 45 millió dollárt loptak számos orosz cégtől és banktól. Ez volt a legnagyobb pénzügyi kiberbűnöző csoport az utóbbi években, habár nem ez volt az egyedüli bűntény, amiben részt vettek. A Lurk vírus IT infrastruktúrájának vizsgálata szerint a hackerek más kiberbűnözőknek is bérbe adták exploit-csomagjukat. Az Angler exploit-csomagjukban olyan rosszindulatú programok találhatók, amelyek alkalmasak egy szoftver biztonsági résének kihasználására és titokban további vírusokat telepítenek a számítógépre.

Az Angler exploit-csomag volt az egyik leghatékonyabb hackerek számára elérhető eszköz. Először 2013-ban észlelték, mikortól a csomagot bérbe is lehetett venni. Több kiberbűnöző csoport használta különböző fajta vírusok terjesztésére a reklámvírusoktól a bank- és zsarolóvírusokig. Ezt az exploit-csomagot használta az egyik legaktívabb és legveszélyesebb zsarolóvírus, a CryptXXX mögött álló csoport. Az Anglert használták a Neverquest trójai bankvírus terjesztésére is, amely majdnem 100 különböző bankot támadott meg. Az Angler aktivitás pont a Lurk csoport letartóztatása után szakadt meg.

A Kaspersky Lab biztonsági szakértőinek kutatása azt mutatja, hogy az Angler exploit-csomagot eredetileg azért készítették, hogy egy megbízható és hatékony csatorna legyen a Lurk csoport számára, amelyen keresztül eljuttathatják bankvírusaikat a célpontok számítógépeire. Mivel egy nagyon zárt csoportról van szó, a Lurk egyedül irányította teljes infrastruktúráját bármilyen külső segítség nélkül, de 2013-ban megváltozott a helyzet és hozzáférést biztosítottak bárkinek, aki fizetett érte.

"Feltételezzük, hogy az Angler megnyitása részben az üzemeltetési költségek kifizetésének szükségességéből adódott. Mire megkezdték bérbe adni az Anglert, fő tevékenységük, a kiberrablás jövedelmezősége csökkent, mert bankszoftver fejlesztők új biztonsági lépéseket vezettek be és ez sokkal nehezebbé tette a lopást a hackerek számára. De addigra a Lurk csoportnak óriási hálózati infrastruktúrája volt és ennek üzemeltetése pénzbe került. Ezért úgy döntöttek, hogy kiterjesztik tevékenységi körüket, és bizonyos mértékben ez sikerült is nekik. Míg a Lurk trójai bankvírusa csak orosz szervezeteket veszélyeztetett, az Anglert világszerte használták kibertámadásokban" - magyarázta Ruslan Stoyanov, a számítógépes nyomozási osztály vezetője.

Az Angler exploit-csomag kifejlesztésén kívül más mellékprojektjei is voltak a Lurk csoportnak. Több, mint öt év alatt, a csoport az automatizált pénzlopástól tovább fejlődött szofisztikáltabb tevékenységek irányában, mint a SIM-kártyás csalások vagy az olyan szakértők meghackelése, akik járatosak a bankok belső infrastrukturájában. Ebben az időszakban a Lurk csoport minden lépését megfigyelték és dokumentálták a Kaspersky Lab biztonsági szakértői.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

Kiberbűnözők telekommunikációs szolgáltatók megtámadásához toboroznak belső embereket

A Kaspersky Lab biztonsági jelentése szerint kiberbűnözők belső embereket használnak a telekommunikációs hálózatok és felhasználói adatokhoz való hozzáféréshez: vagy alvilági csatornákon toboroznak elégedetlen alkalmazottakat, vagy nyilvános oldalakról szerzett kompromittáló információkkal zsarolják a személyzetet.

A kibertámadások fő célpontjai a telekommunikációs szolgáltatók. Ők működtetik és irányítják a világhálót, a hang- és adatforgalmat, valamint nagy mennyiségű személyes adatot tárolnak. Ez nagyon vonzóvá teszi őket a haszonleső kiberbűnözők, államilag támogatott hackerek és versenytársak számára is.

Céljaik elérése érdekében a kiberbűnözők gyakran használnak belső embereket, hogy feltörjék telekommunikációs cégek védelmét és megvalósítsák bűncselekményeiket. A Kaspersky Lab és a B2B International közös globális kutatása szerint az összes kibertámadás 28 %-a és a célzott támadások 38 %-a belső emberek rosszindulatú tevékenységének eredménye. A jelentés a belső emberek behálózásának legnépszerűbb módszereit vizsgálja és felfedi mire használják a hackerek az alkalmazottakat.

Az alkalmazottak kompromittálása

A Kaspersky Lab kutatói szerint a támadók a következőképpen érik el vagy ejtik csapdába a telekommunikációs alakalmazottakat:

· Nyilvános vagy lopott adatforrásokat felhasználva kompromittáló információkat keresnek az alkalmazottakról. Aztán megzsarolják a megcélzott egyéneket arra kényszerítve őket, hogy adják meg céges azonosítóikat, gyűjtsenek információt a belső rendszerekről vagy indítsanak adathalászó támadásokat vállalaton belül.
· Alvilági fórumok vagy "fekete fejvadászok" segítségével belső embereket toboroznak. Ezeket az alkalmazottakat megfizetik szolgáltatásaikért és arra is megkérhetik őket, hogy válaszzák ki azokat a munkatársakat, akiket zsarolás útján be lehet vonni.

Az internetes zsarolás egyre népszerűbb az olyan online adatlopásokat követően, mint az adat-kiszivárogtatás, mivel ezek eszközt adnak a támadók kezébe különböző egyének megfélemlítéséhez vagy lejáratásához. Az adat-kiszivárogtatásos zsarolás annyira gyakori manapság, hogy az FBI június 1-én közérdekű közleményt adott ki figyelmeztetve a fogyasztókat a kockázatokról és a lehetséges következményekről.


A legkeresettebb belső emberek

A Kaspersky Lab kutatói szerint, ha egy mobilszolgáltatót támadnak meg, a bűnözők azokat az alkalmazottakat fogják kikeresni, akik gyors hozzáférést biztosíthatnak a felhasználói és céges adatokhoz valamint a törvénytelen SIM kártya duplikációhoz. Viszont ha egy internet-szolgáltató a célpont, a támadók azokat fogják megtalálni, akik fel tudják térképezni a hálózatot és képesek beépített támadásokat indítani.

Habár a belső támadások bármilyen formát ölthetnek, a Kaspersky Lab kutatói két nem tipikus példát említenek: az egyik esetben egy telekommunikációs alkalmazott 70 millió börtönlakó telefonbeszélgetését szivárogtatta ki, ezzel többszörösen megszegve a titoktartási kötelezettséget; egy másik esetben egy SMS-központ mérnöke hirdette szolgáltatásait egy népszerű DarkNet-es fórumon, azaz hogy olyan üzeneteket képes elfogni, amik egyszeri jelszavakat tartalmaznak ügyfélprofilok kétlépéses belépési folyatmatához.

"Gyakran az emberi tényező a leggyengébb lácsszem a biztonsági rendszerekben. A technológia önmagában nem elég ahhoz, hogy teljes mértékben megvédjen egy szervezetet egy olyan világban, ahol a támadók gyakran a belül található gyenge pontokat használják ki. A cégek azzal kezdhetik véldelmük kialakítását, hogy egy támadó szemével vizsgálják meg szervezetüket. Ha alvilági fórumokon bukkannak fel cégének álláshirdetései vagy más adatai, akkor vállalatát valaki kiszemelte magának. És minél előbb értesül erről, annál jobban felkészülhet" - mondta Denis Gorchakov, a Kaspersky Lab biztonsági szakértője.

A belső támadások megelőzése érdekében a Kaspersky Lab a következőket ajánlja:

· Világosítsa fel alkalmazottait a felelősségteljes kiberbiztonsági viselkedéssel és lehetséges veszélyekkel kapcsolatban, valamint szigorú szabályokat vezessen be a céges emailcím használatot illetően.
· Veszély esetén először derítse ki, miért az Önt cégét szemelték ki a kiberbűnözők, és van-e alkalmazott, aki "belső szolgáltatásokat" kínál.
· Zárja el a hozzáférést a legértékesebb információkhoz és rendszerekhez.
· Rendszeressen ellenőriztesse cége IT infrastruktúrájának biztonságát.

A DAEMIA Kft. szakemberei szívesen segítenek a védelmi rendszer átvizsgálásában, kiépítésében, illetve, ha már felmerült a gyanú - a belső ember felkutatásában és leleplezésében. www.daemia.hu
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

A nők később nyúlnak telefonjaik után, mint a férfiak, de senki se bírja egy percnél tovább.

Ha egy barátra, egy kollégára vagy akár az orvosnál vár, mit gondol mennyi idő után veszi elő telefonját - két perc? Három? A Kaspersky Lab megbízásából a Würzburgi- és a Nottingham-Trent-i Egyetem közös kísérlete azt találta, hogy a résztvevők, akik egyedül várakoztak egy teremben, átlagosan csak 44 másodpercig bírták ki okostelefonjaik nélkül. A férfiak csak 21, míg a nők 57 másodpercet vártak.

Hogy jobban elmélyedjenek a digitális készülékekkel való kapcsolatunkba, tíz perc után megkérdezték a résztvevőket, hogy mit gondolnak, mennyi idő után nyúltak telefonjaik után. A legtöbben 2-3 percet mondtak, ami rámutat a jelentős különbségre az észlelés és a valós viselkedés között.

Az eredményekkel kapcsolatban Jens Binder, a Nottingham-Trent-i Egyetem kutatója megjegyzi: "A kísérlet azt sugallja, hogy az emberek sokkal jobban kötődnek ezekhez a készülékekhez, mint azt hiszik, és amikor egyedül vagyunk szinte ösztönösen fordulunk okostelefonjainkhoz, már nem szoktunk várni. Az azonnali információs és kommunikációs lehetőségek által az okoskészülékek sokkal inkább a mai ember digitális társai, mintsem egy technológiai eszköz."

A fenti egyetemek további kutatásai azt találták, hogy a telefon-nyomogatási kényszer egy újonnan megnevezett jelenségre vezetethető vissza, ami az angol-szász országokban már saját szlengesült betűszóval rendelkezik: a FOMO (fear of missing out) az a félelem,amikor attól tartunk, hogy lemaradunk valami fontos eseményről, ha nem vagyunk az interneten. Egy kérdőívben azok a résztvevők, akik többet használták telefonjaikat, gyakrabban éreztek FOMO-t.

"Minél többet használják a résztvevők telefonjaikat, annál jobban félnek attól, hogy lemaradnak valamiről, amikor nincs a kezükben. Nehéz megmondani melyik az ok és melyik az okozat - azért használják többet a telefont, mert félnek attól, hogy lemaradnak valamiről; vagy olyan sokat használják, hogy ettől kezdenek el aggódni." - fűzte hozzá Astrid Carolus, a Würzburgi Egyetem kutatója.

A tanulmány szerint minél többet használjuk telefonjainkat, annál stresszesebbek leszünk. De meglepő mód, amikor az általános elégedettségükről kérdezték a résztvevőket, nem volt különbség a sokat-használók és a keveset-használók között. Így az okostelefon-használat okozta stressz nincs hatással az általános jólétünkre.

A tízperces várakozás során a résztvevők átlagosan az idő felét töltötték okostelefonjukkal. A Kaspersky Lab korábbi kutatásai már kimutatták, hogy sok mindenben támaszkodunk mobilkészülékekre manapság, eszközként használva őket, hogy ne kelljen többé tényeket, adatokat megjegyezni. A válaszadók többsége például nem tudta aktuális partnere telefonszámát, de még mindig emlékezett az otthoni telefonszámra tíz éves korából.

"Manapság életünk szerves része az okostelefon, ez a hasznos tárgy, amit gyakran magától értetődőnek veszünk. Mivel állandóan velünk van, hajlamosak vagyunk elfelejteni azt, hogy valójában mennyire értékesek a rajta tárolt személyes emlékek és más adatok miatt" - mondja David Emm, a Kaspersky Lab senior biztonsági kutatója. "Ezek nem csak nekünk értékesek, hanem a kiberbűnözőknek is. Ha személyes készülékeinket feltörik, elveszíthetjük a barátainkhoz vezető kommunikációs csatornát és egy végtelen információ-forrást is."

Az utóbbi két évben a Kaspersky Lab kutatásokat végzett a digitalizáció társas hatásairól és hogy ez milyen mértékben teszi kiszolgáltatottabbá a felhasználókat a kiberbűnözéssel szemben. A eredmények áttekintése elérhető az amnesia.kaspersky.com oldalon.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

KasperskyOS: A Kaspersky Lab saját operációs rendszert fejlesztett

Az ipari vezérlő rendszerek és hálózati infrastruktúra fokozott biztonsági igényeit szem előtt tartva új, saját számítógép operációs rendszert készített az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat.

A dolgok internetjének (IoT) térnyerése, a hálózatra kapcsolt vezérlő és érzékelő berendezések, az ipari robotok, valamint a gép-gép (M2M) kommunikáció meghonosítása a gyártási folyamatokban, a számítógép-vezérelt ipari infrastruktúra, például az erőművek, áramelosztó hálózatok, távközlési hálózatok hackertámadások elleni védelme teljesen új kihívások elé állította a kiberbiztonsági szakmát.

Az orosz kiberbiztonsági vállalat ezért négy év teljes titokban végzett fejlesztő munkával új operációs rendszert hozott létre kifejezetten az ipari vezérlő rendszerek számára. Az operációs rendszer fejlesztése a nulláról indult, nem tartalmaz semmilyen, már létező operációs rendszerekből átvett szoftver kódot.

A hálózati funkcióit tekintve a Cisco IOS és a Huawei VRP operációs rendszerekhez hasonlítható “KasperskyOS” operációs rendszer értesülések szerint már fut az orosz Kraftway vállalat által gyártott routerek legújabb ezer példányos szériáján. A Kraftway routereket ipari vezérlő rendszerekben, kormányzati, gyógyászati és oktatási intézményekben használják.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

Ez Igen!

2 évvel ezelőtt
Avatar

Comment on Facebook

2 évvel ezelőtt

A Kaspersky Lab kerékpáros csapata részt vesz a Down-szindrómás gyermekek megsegítésére rendezendő “Let’s roll for a good call” jótékonysági kerékpáros eseményen ezen a hétvégén Moszkvában. A Down-szindróma súlyos fejlődési rendellenességgel járó betegség, melynek hátterében hibás sejtosztódás áll. Az érintettek különböző súlyosságú kognitív lemaradást mutatnak. #downsideup #velofest #KLcyclingteam #kasperskylab ... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

Donald “kacsa”

2016. második negyedévében a teljes email forgalom 57,3 %-a volt spam levél a Kaspersky Lab negyedéves jelentése szerint. Ez négy százalékos növekedést jelent 2015. ugyanezen időszakához képest, és egy százalékos növekedést az előző negyedhez képest.

Az elmúlt negyedben a politikai témák voltak a legérdekesebbek a spammelők körében. A közelgő amerikai választások és maguk az elnökjelöltek is kiváló lehetőséget adtak a csalók számára, hogy aktualitásokkal célozzák meg a felhasználókat. A negyed másik gyakori témája, amellyel a kiberbűnözők pénzt csaltak ki a sportrajongóktól, a brazíliai Olimpia volt.

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump lett a főszereplő a politikai spam levelek többségében. Ezekben az emailekben a spammelők megosztották a címzettekkel Trump egyedi pénzkeresési módszereit és azt javasolták nekik, hogy kövessék Trump példáját saját üzleti tevékenységeik során. Az emailben egy linkre kattintva a felhasználók még több információt szerezhettek. A link továbbvitte a címzettet egy kamu hírportál egyik cikkéhez arról, hogy hogyan gazdagodott meg Trump. Hogy a gyanútlan felhasználó is elkezdhessen pénzt keresni, ki kellett tölteni egy online nyomtatványt a személyes adataival. A felhasználó nem kapott semmilyen pénzt, de a kiberbűnözők értékes adatokat szereztek.

"A spammelők elég gyakran használnak friss híreket és hírességeket leveleikben. Donald Trump sem volt kivétel. A felhasználók legyenek tudatosak és éberek, hogy csökkentsék az internetezés veszélyeit. Azt látjuk, hogy a közösségi hálók nagyon vonzóak a kiberbűnözők számára. Ha egyik ismerősének az online viselkedése hirtelen megváltozik és provokatív linkeket küld vagy gyanús posztokban taggeli be Önt vagy más ismerőseit, valószínű, hogy profilját feltörték. Ne kattintson azokra a linkekre és ne telepítsen semmilyen szoftvert, amit az operációs rendszer javasolna. Hétköznapi józan észzel megelőzhető szinte minden ilyen típusú fertőzés. Továbbá, jól gondolja át mielőtt ismeretlen csatolmányt nyitna meg, ilyenkor a fertőzés veszélye nagyon magas" - figyelmeztett Daria Gudkova, a Kaspersky Lab spam szakértője.

A rosszindulatú spam forgalom méretét tekintve egy szokatlan rendellenességet fedeztek fel a második negyedben június 1-től június 21-ig, amikor a cég szakértői hatalmas csökkenést észleltek a rosszindulatú spam levelek számában. Abban az időszakban a zip file-os spam levelek átlagos száma a huszadára esett az adott negyed átlagához képest. Ugyanekkor a Necurs botnet, az egyik vírusterjesztő hálózat rejtélyes körülmények között csökkentette tevékenységét. A Kaspersky Lab szakértői nem tudják kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a két esemény összefügg, de állításaik szerint ennek nagy a valószínűsége. Több webes forrás is arról tudósított, hogy a Necurs botnet operátorai technikai problémákba ütköztek, minek eredményeképpen szünetelt a hálózat. Ezeket az akadályokat láthatólag hamar leküzdötték, ugyanis június 21-e után a rosszindulatú spam forgalom újra feléledt, ahogy a botnet tevékenységei is.

A biztonság és a csalók csapdájának elkerülése érdekében a Kaspersky Lab a megfontolt internetezést bátorítja. Ne kattintson a linkekre és ne telepítsen semmilyen gyanús programot. Továbbá ne kapcsolja ki az Anti-Phishing és Anti-Spam funkciókat a biztonsági rendszerében. A hatékony védelem beszerzéséhez pedig keresse fel a www.daemia.hu oldalt.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

Operation Ghoul: a hacker szcéna új szereplője ipari és mérnöki cégekre vadászik

A Kaspersky Lab az ipari és a mérnöki szektor ellen elkövetett támadások új hullámát fedezte fel több országban világszerte. Adathalászó emaileket és vírus alapú kereskedelmi forgalomban levő kémcsomagot használva a kiberbűnözők értékes üzleti adatokra vadásznak áldozataik hálózatain. Több, mint 130 szervezetet ért sikeres támadás 30 országban (Spanyolország, Pakisztán, Egyesült Arab Emírségek, India, Egyiptom, Egyesült Királyság, Németország, Szaudi Arábia és mások).

2016. júniusában a Kaspersky Lab kutatói rosszindulatú csatolmányokkal ellátott adathalászó emailek hullámát figyelték meg. Ezeket az üzeneteket számos cég fő- és középvezetőinek küldték. A támadók emailje úgy jelent meg, mintha egy Egyesült Arab Emírségekbeli banktól jött volna: fizetési tanácsok voltak egy csatolt SWIFT dokumentummal, de valójában a csatolt fájl vírust tartalmazott.

A Kaspersky Lab további kutatásai kimutatták, hogy az adathalászó támadást a legnagyobb valószínűség szerint kiberbűnözők egy csoportja szervezte, akiket a cég kutatói 2015. márciusa óta követnek nyomon. Úgy tűnik, hogy a júniusi támadások a csoport legutóbbi akciója.

A csatolt vírus a HawkEye kereskedelmi forgalomban lévő kémvíruson alapszik, amit szabadon meg lehet vásárolni a dark weben, azaz a sötét világhálón. Telepítés után érdekes adatokat gyűjt az áldozat számítógépéről, mint például:

· billentyűzet-leütések

· vágólapadatok

· FTP szerver azonosítók

· Felhasználói adatok böngészőkből

· Felhasználói adatok chatprogramokból (Paltalk, Google talk, AIM...)

· Felhasználói adatok emailprogramokból (Outlook, Windows Live mail...)

· Információk a telepített programokról (Microsoft Office)

Ezeket az adatokat aztán elküldi a hacker szervereire. A szerverekre telepített sinkhole rendszerektől kapott információk alapján megállapítható, hogy az áldozatok többsége az ipari és mérnöki szektorban működő szervezet, továbbá vannak még hajózási, gyógyszerészeti, kereskedelmi cégek, gyárak és oktatási szervezetek is az áldozatok listáján.

Ezek a vállalatok értékes információkat tárolnak hálózataikon, amelyeket aztán a fekete piacon lehet értékesíteni - a pénzügyi haszon a fő motiválóerő az Operation Ghoul hekkerei számára.

Az Operation Ghoul elnevezés a Kaspersky Lab kutatóitól származik, de ez csak egy sok más támadás közül, amelyet állítólag ugyanaz a továbbra is aktív csoport indított.

"Az ókori néphagyományban a ghoul egy gonosz szellem, ami emberi húson táplálkozik és gyerekekre vadász, eredetileg egy mezopotámiai démon volt. Manapság az angolban így nevezik a kapzsi vagy anyagias egyéneket. Ez a meghatározás elég pontosan jellemzi az Operation Ghoul mögött álló csoportot. A fő motiváció számukra a pénzügyi haszonszerzés vagy a lopott szellemi tulajdon és üzleti titkok eladása, vagy áldozataik bankszámláinak feltörése által. Az államilag támogatott támadókkal ellentétben, akik óvatosan választják ki célpontjaiakat, ez a csoport és a hozzá hasonlóak bármelyik céget megtámadhatják. Még ha meglehetősen egyszerű vírusokat is használnak, nagyon hatékonyak a támadásaik. Így azok a vállalatok, amelyek nincsenek felkészülve a támadások felismerésére, sajnos elszenvedik azok következményeit" - mondta Mohammad Amin Hasbini, a Kaspersky Lab biztonsági szakértője.

Hogy megvédje cégét az Operation Ghoul és más hasonló támadásoktól, a Kaspersky Lab kutatói a következő intézkedések bevezetését ajánlják:

· Képezze ki alkalmazottait, hogy különbséget tudjanak tenni egy adathalászó email vagy egy adathalászó link és egy valós email vagy link között.

· Használjon bevált, cégek számára fejlesztett biztonsági rendszereket és célzott támadások elleni biztonsági megoldásokat is, amelyek képesek a támadások azonosítására a rendszerbeli rendellenességek elemzése által: www.daemia.hu/vallalati-termekek

· Biztonsági osztálya számára tegye elérhetővé a legújabb veszélyekkel kapcsolatos adatokat, ami felfegyverzi őket a leghasznosabb eszközökkel a célzott támadások megelőzésében és felismerésében.

A Kaspersky Lab termékei az Operation Ghoul támadásban használt vírust a következő nevek alapján ismerik fel: Trojan.MSIL.ShopBot.ww, Trojan.Win32.Fsysna.dfah, Trojan.Win32.Generic.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

A Kaspersky “Talent Lab” támogatja a pályakezdőket a kiberbiztonság területén

A Kaspersky Lab tehetségkutató versenyén 10,000 dollárt és meghívást lehet nyerni a Cannes Lions-ra, valamint a SAS konferenciára (Security Analyst Summit)

A kiberbiztonság nagyon jól fizető szakma, mégis a kezdők közül csak nagyon keveseknek sikerül átfogó üzleti sikert kovácsolni. Ebből adódó szakemberhiány számos üzletnek jelentheti a kockázatot, hogy féltve őrzött titkaik kiszivárognak vagy kiberbűnözők kezére jutnak.
Ennek megoldására a Kaspersky Lab elindította Talent Lab elnevezésű nemzetközi versenyét egyetemistáknak és fiatal, 18-30 év közötti szakembereknek. A program célja, hogy jellemző kiberbiztonsági kihívásokat oldjanak meg versenyképes kreatív és technológiai tudással rendelkező tehetségek. A Talent Lab fedezi a győztesek tanulmányainak költségét, valamint delegálja őket két fontos szakmai eseményekre, a Cannes Lions fesztiválra, valamint a Security Analyst Summit (SAS) konferenciára.

A verseny három győztest hirdet ki: A “Csúcstehetség” kategóriában a győztes 10,000 dollár értékű oktatási támogatást, a “Biztonságtechnológiai tehetség” győztese meghívást kap a SAS 2017 konferenciára, a “Kreatív tehetség” győztes részt vehet a 2017-es Cannes Lions fesztiválon akadémiai belépővel. A díjazottak összes költségét a Kaspersky Lab állja, továbbá 50 finalista hosszútávú karrierlehetőségekkel, valamint ajándékokkal gazdagodik, a főszponzor Kaspersky, valamint a Talent Lab partnerek jóvoltából.

“Nekem a biztonság volt a legérdekesebb aspektusa a számítógép-tudománynak. Akármit csináltam, a biztonság mindig előjött a legfontosabb megoldandó feladatok között. Nagyon rögös út vezet ahhoz, hogy ez egy igazi hivatássá váljon. Mivel még a legnagyobb kutatóinknak sem volt korábban biztonságtechnológiai végzettsége, őket leginkább a kíváncsiság motiválta. Ebben az értelemben mi is szeretnénk továbbadni ezt a kíváncsiságot mindenkinek és feltárni az utat a szövevényes kiberbiztonsági iparághoz. Szeretnénk megmutatni, hogy a biztonsági témák lenyűgözőek és relevánsabbak mint valaha, mivel a mai kor embereinek a legjobb IT-biztonsági szakértőkre van szükségük”. – mondta Ryan Naraine, a Kaspersky Lab Kutató és Elemző csapatának vezetője.

A Talent Lab programra november 15-ig lehet pályázni a academy.kaspersky.com/talentlab oldalon. Az elbírálási időszak 2016. november 15-30-ig tart, a döntősöket december elején mutatják be. Az 50 legjobb pályázó kerül be a döntőbe, akik Prágában mutatkoznak be és versenyeznek a dobogóért februárban.

A Talent Lab technológiai kategóriájában a következő témákban lehet pályázni: víruskutatás, kiberbiztonsági kutatás és fejlesztés, mobilvédelem, biztonságtechnológiai szakértelem, kiber és fizikai rendszerek, internet of things, gyerekek online biztonsága és biztonsági figyelemfelkeltés. A non-technológiai résztvevők elbírálása fogyasztói marketing, web tartalom elemzés, konceptuális design és edutainment témában történik. Minden területet a Kaspersky Lab szakértői mentorálnak, lehet pályázni egyénileg, valamint csapatban is.

A Kaspersky Lab kezdeményezésével továbbra is a cég legfontosabb törekvése az edukáció, amelyre külön divíziót, a Kaspersky Akadémiát hozta létre, amely különböző projektekkel segíti a fiatal tehetségeket az IT-biztonságban. A cég továbbra is keresi és ösztönzi a fiatalokat, lehetőséget adva nekik, hogy jelen legyenek és fejlesszék tudásukat a kiberbiztonság iparágban.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

Ingyenes zsarolóprogram-ellenes eszköz vállalatoknak a Kaspersky Lab-től

Megjelent a Kaspersky Lab a Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business nevű ingyenes szoftvere, amely kiegészítő védelmet nyújt a vállalati felhasználóknak a zsarolóprogramok ellen. A zsarolóvírusok viselkedési mintáinak az azonosításához és a Windows-alapú végpontok védelméhez a megoldás két úttörő technológiát vet be: a Kaspersky Security Networköt és System Watchert[1]. Az utóbbi egyedülálló funkciói között megtalálható a rosszindulatú módosítási kísérletek blokkolása.

A számítógépeket megfertőző és a kritikus vállalati adatokat titkosító zsarolóprogramok komoly fenyegetést jelentenek, különösen a kis cégek számára. A Kaspersky Lab IT Security Risks 2016 című felmérése szerint a kkv-k 42 százaléka vált zsarolóvírusok áldozatává az elmúlt 12 hónapban. Ezek 34 százaléka kifizette a váltságdíjat és ötből egy ennek ellenére sem tudta visszaállítani az adatait. A Kaspersky Lab a Kaspersky Security Network statisztikáin alapuló kutatása a vállalatok elleni zsarolóvírusos támadások számának jelentős növekedéséről számol be: az incidensek száma meghatszorozódott (a 2014-2015-ös 27 ezerről 158,6 ezerre nőtt 2015-2016-ban).

A Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business kiegészítő védelmet nyújt azon vállalatok számára, amelyek nem használják a Kaspersky Lab fejlett biztonsági megoldásait. Ez a gyors és kisméretű program megóvja a cégeket a legnagyobb pénzügyi veszteségeket okozó fenyegetésektől, a zsarolóprogramoktól, különösen azok legveszélyesebb változataitól, a kritikus fájlokat titkosító vírusoktól. Ezek a rosszindulatú programok elérhetetlenné teszik az értékes üzleti dokumentumokat, és arra kényszerítik a vállalkozásokat, hogy az adataik helyreállításáért váltságdíjat fizessenek. Ennek a veszélynek a kiküszöbölésére és a Windows-alapú végpontok védelmére a Kaspersky Lab Anti-Ransomware Tool for Business két alapvető technológiát használ:

• A Kaspersky Security Network nevű felhőalapú szolgáltatás összegyűjti és feldolgozza az önkéntes résztvevők millióitól érkező, anonim kiberbiztonsági adatokat. A Kaspersky Security Network révén a Kaspersky Lab másodpercek alatt képes friss védelmi információkat szolgáltatni, lehetővé téve a gyors reagálást és a magas szintű védelmet.

• A System Watcher nevű fejlett proaktív biztonsági technológia figyelemmel kíséri az összes fontos rendszereseményt, többek között az operációs rendszer fájljainak és konfigurációinak létrehozását és módosítását, valamint a hálózaton keresztüli programvégrehajtást és adatcserét. Az eseményeket naplózza és elemzi, s ha egy program rosszindulatú tevékenységet végez, blokkolja azt, megakadályozva ezzel a további fertőzést.

“A Kaspersky Lab megoldásai 2015-ben 443,920 otthoni és vállalati felhasználót védtek meg világszerte a titkosítást végző zsarolóprogramoktól, közel 53 millió dolláros illegális bevételtől fosztva meg a kiberbűnözőket. Szakértőink behatóan tanulmányozták ezeket az egyre veszélyesebb vírusokat, és kifejlesztették ezt az ingyenesen használható egyszerű eszközt, amely felveszi a harcot az üzletileg kritikus dokumentumokra egyre nagyobb fenyegetést jelentő zsarolóprogramokkal. A kis és közepes méretű vállalatok általában nem rendelkeznek a piacon elérhető tucatnyi biztonsági eszköz értékeléséhez és összehasonlításához szükséges szakértelemmel. A Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business kompatibilis más gyártók biztonsági megoldásaival, és kiegészítő védelmet nyújt a zsarolóprogramok ellen. Úgy döntöttünk, hogy ingyenesen bocsátjuk a vállalatok rendelkezésére, így lehetőségük lesz megtapasztalni a Kaspersky Lab technológiáinak kiemelkedő hatékonyságát.” – mondta Konstantin Voronkov, a Kaspersky Lab végponti termék részlegének a vezetője.

Az ingyenes Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business letöltéséhez, kérjük, látogassa meg a go.kaspersky.com/Anti-ransomware-tool.html weboldalt.

Azoknak a szervezeteknek, amelyeknek minden hálózati szinten – munkaállomások, fájlszerverek, mobil eszközök – a leghatékonyabb védelemre van szükségük minden fajta programkártevő és fejlett támadás ellen, a Kaspersky Lab specializált üzleti megoldásainak a használatát ajánlja: www.daemia.hu/vallalati-termekek/

Ha egy szervezet adatait zárolták a hackerek, érdemes meglátogatni a No More Ransom (www.nomoreransom.org) nevű új online portált, és utánanézni annak, hogy lehetséges-e az adatok visszaállítása. A No More Ransom projekt számos, a titkosítást dekódoló eszközt kínál a zsarolóprogramok által elérhetetlenné tett fájlok helyreállításához, így nem szükséges fizetni a kiberbűnözőknek.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

A Kaspersky Motorsportról - Interjú Alex Moiseev-vel, aki a Kaspersky Lab Europe igazgatója, valamint a Kaspersky Motorsport 2016 Blancpain GT szériában a Ferrari 458 GT3 egyik pilótája. ... Még többKevesebb

Tom Brooks from Downforce Radio interviews our Kaspersky Motorsport driver and MD for Kaspersky Lab Europe, Alex Moiseev on his thoughts and vision. He also ...

2 évvel ezelőtt

Daemia Kft.- Kaspersky Lab SP megosztotta F1 Circuit Guide: Monaco.

F1
Izgalmas hétvége következik az F1 GP-ben, ez a pálya még a tapasztalt pilótáktól is óriási koncentrációt igényel. David Coulthard elmondja, miért.
... Még többKevesebb

They've both tasted glory there - so let David Coulthard and Sebastian Vettel take you on a tour of Monaco's iconic street circuit #MonacoGP

2 évvel ezelőtt

Megfejtették a CryptXXX-et: a Kaspersky Lab új eszközt adott ki a titkosított fájlok dekódolásához

A Kaspersky Lab elkötelezett, hogy megvédje a felhasználókat a legújabb zsarolóprogramoktól, ennek keretében a vállalat kifejlesztett egy dekódoló eszközt, melynek segítségével a CryptXXX áldozatai visszanyerhetik titkosított fájljaikat. A rendkívül rosszindulatú CryptXXX zsarolóprogram Windows-eszközöket céloz, hogy zárolja a rajtuk lévő fájlokat, adatokat másoljon és bitcoinokat lopjon.

A CryptXXX zsarolóprogramot spam e-mailekkel terjesztik az internethasználók körében, a levelek fertőzött csatolmányokat vagy rosszindulatú weboldalakra mutató hivatkozásokat tartalmaznak. A weboldalakon a CryptXXX-et telepítő Angler kihasználó csomag található. Futtatásakor a zsarolóprogram titkosítja a megfertőzött rendszer fájljait, amelyek nevét .crypt kiterjesztéssel látja el. Az áldozatokat arról értesíti, hogy fájljaikat az RSA-4096 erős titkosító algoritmus segítségével titkosította, és a dekódolásukért bitcoinban kifizetendő váltságdíjat kér.

Jelenleg több mint 50 zsarolóprogram-család garázdálkodik az interneten, és nem létezik olyan univerzális algoritmus, amellyel hatástalaníthatók az összes támadás következményei. Azonban a CryptXXX esetében valótlannak bizonyult a kiberbűnözők azon állítása, hogy az RSA-4096 algoritmust használták, és a Kaspersky Lab képes volt kifejleszteni egy dekódoló eszközt, amely immár letölthető a Kaspersky Lab támogatási webhelyéről (media.kaspersky.com/utilities/VirusUtilities/RU/rannohdecryptor.exe).

Az eszközt kifejlesztő Fedor Sinitsyn, a Kaspersky Lab vezető malware elemzője munkájának köszönhetően a CryptXXX zsarolóprogram áldozatai számára lehetővé vált a fájljaik visszaszerzése a váltságdíj kifizetése nélkül. Az érintett fájlok dekódolásához a Kaspersky Lab segédprogramjának szüksége van legalább az egyik, a CryptXXX által elérhetetlenné tett fájl eredeti (nem titkosított) változatára.

A Kaspersky Lab megoldásainak használói további védelmet élveznek, mivel a CryptXXX zsarolóprogram által használt Angler kihasználó csomagot már a fertőzés korai fázisában észleli a vállalat termékeiben megtalálható Automatic Exploit Prevention technológia.

A Kaspersky Lab termékei HEUR:Exploit.SWF.Agent.gen, PDM:Exploit.Win32.Generic és HEUR:Exploit.Script.Generic néven azonosítják ezt a kihasználó csomagot.

A fertőzés és következményei az alábbi óvintézkedésekkel kerülhetők el:
1. Rendszeresen készítsünk biztonsági mentést.
2. Telepítsük az összes kritikus frissítést az operációs rendszerhez és a böngészőkhöz. A CryptXXX által alkalmazott Angler a szoftverek sérülékenységeit használja ki a zsarolóprogram letöltéséhez és telepítéséhez.
3. Telepítsen egy megbízható biztonsági megoldást. A Kaspersky Internet Security (www.daemia.hu/kaspersky-internet-security-2015-multi-device/) többrétegű védelmet nyújt a zsarolóprogramok ellen. A Kaspersky Total Security (www.daemia.hu/kaspersky-total-security-2015-multi-device/) automatikus biztonsági mentésekkel egészíti ki a teljes körű védelmet.

A vállalatok a Kaspersky Security for Windows Server alkalmazást használhatják, amelynek Anti-Cryptor technológiája megvédi az IT infrastruktúrát a zsarolóprogramoktól.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

Daemia Kft.- Kaspersky Lab SP megosztotta AV-TEST GmbH fényképét.

Ugye használ még valaki Windows 7-et? ;-)
... Még többKevesebb

The best antivirus products for Windows 7! www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-7/february-2016

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

A DAEMIA Információ-biztonságtechnikai és Tanácsadó Kft., az orosz Kaspersky Lab Platina szintű képviselője és vállalati partnere állást hirdet Adminisztratív kapcsolattartó / Key Account Manager munkakör betöltésére, Pécsett, májusi kezdéssel.
Munkaidő: teljes munkaidő (8 óra), illetve részmunkaidő (4 óra) - kérjük megjelölni.

Feladatok:
--------------
- Kapcsolattartás az Ügyfelekkel
- Árajánlatok készítése
- Teljeskörű Backoffice tevékenység
- Közösségi média kezelése
- Marketing tevékenység koordinálása
- Bemutatókon, kiemelt eseményeken való részvétel, illetve ezek szervezése
- Terméktámogatás nyújtása

Amit kérünk:
-----------------
- Felsőfokú végzettség, vagy folyamatban lévő felsőfokú tanulmányok
- Angol nyelv tökéletes ismerete (írásban és élőszóban is)
- Kreativitás, igényes megjelenés, stressztűrő képesség, rugalmasság, lojalitás, diszkréció
- B kategóriás jogosítvány

Előnyt jelent:
-----------------
- Orosz nyelv társalgási szintű ismerete
- Közgazdász, műszaki vagy marketing végzettség
- IT biztonsági szakterület ismerete
- Apple Macintosh, Mac OS X ismerete

Amit kínálunk:
-------------------
- Érdekes és kihívásokkal teli feladatok a világ legnagyobb magánkézben lévő IT biztonsági vállalatának képviseletében
- Régiós átlag feletti alapbér + sikeres marketing kampányok utáni jutalék
- Apple munkaeszközök (Macintosh és iPhone)
- Könnyen megközelíthető belvárosi iroda
A pályázatokat a karrier@daemia.hu címre kérjük küldeni, 2016. április 10-ig.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

Daemia Kft.- Kaspersky Lab SP megosztotta Eugene Kaspersky fényképét. ... Még többKevesebb

Happy Saint Patrick's Day! #stpatricksday

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

Daemia Kft.- Kaspersky Lab SP megváltoztatta a borítóképét. ... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

Daemia Kft.- Kaspersky Lab SP megosztotta Scuderia Ferrari videóját.

Scuderia Ferrari
Ferrarit jéggel? :-)
... Még többKevesebb

Enjoy the #ScuderiaFerrarionIce show @ Livigno!

2 évvel ezelőtt

Daemia Kft.- Kaspersky Lab SP megváltoztatta a borítóképét. ... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon
Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

Daemia Kft.- Kaspersky Lab SP megosztotta Scuderia Ferrari videóját.

Scuderia Ferrari
Hamarosan... ;-)
... Még többKevesebb

Kimi’s 2016 seat fitting. Raikkonen smiles as he tests his new ‘office’ #readysetred Kimi: prove sedile per il 2016. Raikkonen sorride nel suo nuovo ‘ufficio’

2 évvel ezelőtt

The Game is on. Now. ... Még többKevesebb

As we get ready to save the world by searching for clues to find answers, we have lined up a list of the biggest names in cyber-investigations to share their...

2 évvel ezelőtt

Daemia Kft.- Kaspersky Lab SP megosztotta Eugene Kaspersky fényképét.

666. Ördögien jó. ;-)
... Még többKevesebb

The best antivirus software for Windows 10 as per AV-TEST GmbH kas.pr/5iuy

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

A Kaspersky Internet Security az év terméke az AV-Comparatives szerint

Öt éven belül harmadszor lett a Kaspersky Internet Security győztes a termékhatékonyság kategóriában a független vizsgáló laboratórium, az AV-Comparatives éves jelentése szerint. A Kaspersky Lab 2015 során nyolc szigorú tesztben Advanced+ minősítést elérő, otthoni felhasználóknak szánt zászlóshajója következetesen jobban teljesített, mint riválisai, és összesítésben az élen végzett a 21 windowsos biztonsági termék mezőnyében.

Az AV-Comparatives éves jelentése kiemeli a tavalyi antivírus tesztekben magas pontszámot elért termékeket, és a megszerzett pontszám alapján egy összetett győztest hirdet. Számos további díj is elismeri a legjobb eredményt elért terméket az egyes teszteknél. Miután részt vett mind a nyolc tesztben, és mindegyikben a legmagasabb Advanced+ minősítést érdemelte ki, a Kaspersky Internet Security az év terméke lett, amely a jelentés szerint jól megtervezett és felhasználóbarát felülettel, továbbá széleskörű és kiváló dokumentációval, valamint támogatással rendelkezik.

Amellett, hogy az év terméke lett, a Kaspersky Internet Security begyűjtötte az arany díjat mind a Real-World Protection, mind a Malware Removal tesztben, és egy közös arany díjat is bezsebelt a File Detection tesztben. A termék ezüst díjat érdemelt ki a Proactive Protection és bronzot a Performance tesztben.

Huszonegy windowsos biztonsági termék vett részt az AV-Comparatives tesztsorozatán 2015-ben, melynek keretében független termékértékelésnek és hatékonysági teszteknek vetették alá őket. Megvizsgálták, hogy a programok, képesek-e védelmet biztosítani a valós internetes fenyegetések ellen, azonosítani több ezer rosszindulatú programot, valamint úgy védelmet nyújtani, hogy ne legyenek hatással a számítógép teljesítményére. A további tesztek annak jártak utána, hogy a termékek milyen hatékonyan tudják eltávolítani a vírusokat a megfertőzött számítógépről, valamint blokkolni az új és ismeretlen fenyegetéseket.

“Ez az eredmény bizonyítja a felhasználóinknak nyújtott vírusellenes védelem magas színvonalát és termékünk folyamatos fejlődését, melynek révén képes megfelelni a mai és a jövőbeli igényeknek. A független tesztszervezetként tevékenykedő AV-Comparatives jelentése egy nagyszerű tájékozódási és információforrás a végfelhasználók számára, amely segíti őket az igényeiknek leginkább megfelelő megoldás kiválasztásában. Rendkívül büszkék vagyunk, hogy a Kaspersky Internet Security lett a 2015-ös év terméke, és hogy rendkívül pozitív felhasználói élményt nyújtó termékként ismerték el.” – mondta Timus Biyachuyev, a Kaspersky Lab anti-malware kutatási igazgatója.

További információért a Kaspersky Internet Security által nyújtott funkciókról és védelemről kérjük, látogassa meg oldalunkat: www.daemia.hu/kaspersky-internet-security-2015-multi-device/

A teljes 2015-ös AV-Comparatives jelentésért kérjük, látogassa meg a www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2016/01/avc_sum_201512_en.pdf weboldalt.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

Daemia Kft.- Kaspersky Lab SP megosztotta AV-TEST GmbH fényképét.

A biztonság fontos. Ne bízza másodosztályú versenyzőkre. www.daemia.hu/megrendeles/
... Még többKevesebb

The best antivirus software for Windows 8.1 (home user): www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-8/december-2015/ Die besten AV-Programme für Windows 8.1 (Privatanwender): ...

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

A Kaspersky Lab gyorsabban nőtt 2014-ben, mint a teljes piac

Az International Data Corporation (IDC) megvizsgálta a fogyasztói és vállalati végpontvédelmi piacot, és kiadott egy jelentést a 2014-es adatok alapján. Eszerint a Kaspersky Lab gyorsabban növekszik, mint a piac egésze: a végpontbiztonsági termékeket szállító cégek bevétele világszerte összességében 2,6%-kal emelkedett 2014-ben, miközben a Kaspersky Lab bevétele 6,5%-kal nőtt.

A jelentésből kiderül, hogy a végpontbiztonsági cégek bevétele elérte a 9 milliárd dollárt 2014-ben, és közülük négyé haladta meg a 700 millió dollárt. Ez a négy cég a teljes bevétel 64%-át tudhatta magáénak. A Kaspersky Lab az egyik közülük, amely negyedik helyezést ért el 710,6 millió dolláros bevételével. 2014-ben a cég bevétele 6,5%-kal nőtt, ami 7,9%-os piaci részesedést eredményezett. A Kaspersky Lab ugyancsak a negyedik helyen végzett 2013-ban, amikor a bevétele 6,1%-kal nőtt, elérve a 667 millió dollárt.

Emellett a Kaspersky Lab-et az IDC figyelemre méltó nyertesnek nevezte a fogyasztói végpontvédelmi piacon elért részesedés-növekedésének elismeréseként. Ez a szegmens csupán 1%-kal nőtt világszerte 2014-ben, míg a Kaspersky Lab részesedése több mint 9%-kal emelkedett. A szegmens alacsony növekedését főként a csökkenő számítógép-szállítások eredményezték.

Garry Kondakov, a Kaspersky Lab üzleti igazgatója az alábbiakat mondta: “Nagyon örülünk, hogy az IDC az egyik említésre méltó növekedést elérő cégnek nevezett minket. A végpontvédelem mindig is a legfontosabb volt vállalatunk számára, különösen a fogyasztói, valamint a kis- és középvállalati szegmensekben. Továbbra is biztosítani fogjuk nekik a kategóriájában legjobb megoldást. Ugyanakkor, az elkövetkezendő néhány évben az egyik legnagyobb növekedést a vállalati szegmensben várjuk, különösen a nem végpontvédelmi területen. Ügyfeleink igénye a fenyegetések fejlődésének és a célzott támadások növekedésének megfelelően változott. A Kaspersky Lab globális számítógépes biztonsági intelligenciája és a fejlett technológiák révén képes elhárítani a legkifinomultabb fenyegetéseket is. A közeljövőben – összhangban a hosszú távú stratégiai tervünkkel – olyan biztonsági megoldásokkal és szolgáltatásokkal fogjuk bővíteni nagyvállalati portfóliónkat, amelyek túlmutatnak a klasszikus végpontvédelmen.”

További információk: www.daemia.hu
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

A közösségi oldalakon történő megosztások könnyű célponttá teszik a felhasználókat

A Kaspersky Lab által készített kvíz kimutatta, hogy a közösségi oldalak használóinak közel egyharmada (30%) mindenkivel megosztja a posztjait, bejelentkezéseit és más személyes információit, nem csupán a barátaival. Ez szélesre nyitja az ajtót a kiberbűnözőknek a támadáshoz, mivel a felhasználók továbbra sincsenek teljesen tisztában azzal, hogy személyes információik mennyire nyilvánosak ilyen esetekben.

Annak ellenére, hogy az internethasználók több mint háromnegyedének (78%) van közösségi média fiókja, a kvíz megmutatta, hogy a felhasználók egyáltalán nincsenek tudatában annak, hogy miképpen használják a közösségi hálózatokat. A kvíz válaszadói közül tízből egy (9%) nem gondolja, hogy a baráti körén kívüliek láthatják az oldalait és posztjait, így megkönnyíti, hogy személyes információi rossz kezekbe kerüljenek, vagy kiberbűnözők személyazonosság-lopásra vagy pénzügyi csalásra használják fel azokat.

A kutatás továbbá megállapította, hogy a felhasználók komoly veszélybe sodorják magukat, amikor barát felkéréseket fogadnak el: meglepő módon 12%-uk ismerte el, hogy bárkit hozzáad a barátlistájához, függetlenül attól, hogy ismeri-e az illetőt vagy nem. A felhasználók közel harmada (31%) szintén elfogad felkéréseket olyan emberektől, akiket nem ismer, holott ez még több ismeretlen – köztük kiberbűnözők – számára teszi elérhetővé a rá vonatkozó információkat. Amikor a “barátok” iránti bizalomra került sor, a megkérdezettek negyede (26%) válaszolta, hogy habozás nélkül kattintana egy olyan hivatkozásra, amelyet valamelyik ismerőse küldött, anélkül, hogy megkérdezné, mi az, vagy arra gondolna, hogy esetleg a küldő fiókját feltörték.

“A közösségi médiát használók veszélyes játékot űznek azzal, hogy nem hozzáértőként viselkednek, és ezáltal egyszerű hozzáférést biztosítanak idegenek számára személyes adataikhoz és információikhoz. Mivel a közösségi média profilok betekintést engednek a magánszféránkba – kezdve a születésnapoktól a címeken át az utazási tervekig – egy kiberbűnözőnek nem kerül nagy fáradtságába, hogy értékes információkat kutasson és használjon fel, vagy ellopja a személyazonosságunkat haszonszerzési célból. Ez pedig még egyszerűbbé válik számára, ha feltétel nélkül a barátunkká fogadjuk.” – mondta David Emm, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója.

Annak érdekében, hogy közösségi megosztásaik ne tegyék ki őket veszélyeknek, a Kaspersky Lab azt javasolja az internetezőknek, körültekintően válasszák meg, hogy kikkel barátkoznak, és kikben bíznak meg ezeken az oldalakon, ugyanis nem minden az, aminek látszik. Ha kétségei vannak, ne fogadja el a barát felkéréseket, és ne kattintson olyan hivatkozásokra, amelyeket nem várt. Az is lényeges, hogy az adatvédelmi beállításokon belül a fiókok legyenek a legmagasabb biztonsági szintre állítva annak érdekében, hogy csak az igazi barátaival ossza meg az állapotfrissítéseit.
Az éberség mellett egy megfelelő biztonsági szoftver lehetővé teszi, hogy megvédje digitális életét az internetes fenyegetésekkel szemben, valamint biztosítsa magánszférájának védelmét és személyazonosságának a megőrzését.

További információért arról, hogy miképpen működnek a Kaspersky Lab otthoni felhasználóknak szánt biztonsági termékei és hogyan védik meg Önt online, kérjük, látogasson el az alábbi oldalra: www.daemia.hu/otthoni-felhasznaloknak/

Saját kiber-hozzáértését itt ellenőrizheti: blog.kaspersky.com/cyber-savvy-quiz/.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

Daemia Kft.- Kaspersky Lab SP megosztotta Kaspersky Lab videóját.

Kaspersky Lab
Boldog Karácsonyt Kívánunk! :-)
... Még többKevesebb

As you tuck your family in and wait on Santa to bring your gifts, remember that Kaspersky Lab even has the big guy's back.

2 évvel ezelőtt

A Kaspersky Lab új, szabadalmaztatott technológiája fokozza a virtuális asztali gép infrastruktúra biztonságát

A Kaspersky Lab szabadalmaztatott egy új technológiát, melynek célja, hogy kiemelten kezelje az adatszkennelési feladatokat a virtuális gépeken. A technológia jelentősen felgyorsítja a kiemelt prioritású szkennelési kérések feldolgozását valós időben, úgy, hogy közben a virtuális gép teljesítménye nem csökken. A szabadalmat az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala jegyezte be.

Egy vállalat virtuális környezete általában tartalmaz egy dedikált virtuális gépet, amelyet egy biztonsági megoldás véd, valamint egy hálózatot a virtuális munkaállomásokból, amelyeket az úgynevezett ügynökök védenek. Ahhoz, hogy lehetővé tegyék az adatcserét a fájlok igény szerinti szkennelésénél (ODS) vagy a felhasználói alkalmazások hozzáférésekor történő szkennelésénél (OAS), hálózati kapcsolatot hoznak létre a dedikált virtuális gép és az ügynökök között.

Ez a megközelítés jelentősen csökkenti az erőforrások felhasználását a virtuális gépeknél, miközben magas szintű információbiztonságot valósít meg az egész virtuális infrastruktúrában. Azonban fennáll annak a kockázata, hogy az ODS túl sok szerver erőforrást használ fel, ami jelentősen rontja az OAS hatékonyságát. Ez jelentősen csökkentheti a valós idejű utasításokra váró alkalmazások végrehajtási sebességét.

A szabadalmaztatott technológia növelheti az OAS feladatok feldolgozási prioritását, ami pozitívan befolyásolhatja a virtuális szerverek vagy virtuális munkaállomások teljesítményét azáltal, hogy lecsökkenti a víruskereső motor reakcióidejét. Fenntart egy vagy több hálózati kapcsolatot az ügynök és a dedikált virtuális gép között. Amikor a fenntartott kapcsolatok nem foglaltak, mind ODS-re, mind OAS-re használhatók. Ha OAS-re van szükség, a fenntartott kapcsolatot átviszik az ODS-ről a magasabb prioritású OAS-re, jelentősen növelve ezzel a feldolgozási sebességet az elsőbbségi kérések esetében.

“Miközben a Microsoft Hyper-V, a Citrix XenServer és a VMware vSphere virtuális infrastruktúra környezetek védelmére kifejlesztettük ezt a megoldást, a két legfontosabb követelményre koncentráltunk: a teljesítményre gyakorolt minimális hatás és a maximális biztonság elérésére. A szabadalmaztatott technológia lehetővé teszi a virtuális szerverek és munkaállomások védelmére szolgáló műveletek gyors végrehajtását, köszönhetően az ütemezett feladatok optimális elosztásának, amely figyelembe veszi a virtuális infrastruktúra teljes terhelését.” - mondta Alexander Onishchenko, a Kaspersky Lab termékmenedzsere.

További információk: www.daemia.hu
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

A felhasználók csupán 24 százaléka tud különbséget tenni egy valódi és egy hamis weboldal között

A felhasználó biztonsága a digitális környezetben számos tényezőtől függ. Először is, függ attól, hogy képes-e meghozni a megfelelő döntéseket. Az online szokásai megvédhetik a digitális személyazonosságát, pénzét és személyes adatait, vagy könnyű prédává változtathatja a bűnözők számára. A Kaspersky Lab szeretné felhívni a figyelmet erre a problémára egy egyszerű teszttel, mely segít a felhasználóknak megtudni, hogy pontosan milyen szintű a kiberbiztonsággal kapcsolatos tudásuk. Továbbá a tesztből az is kiderül, hogy a felhasználók internetes szokásai biztonságosak-e vagy sem.

Az internethasználók gyakran nem ismerik fel a potenciális fenyegetést, amikor szembe kerülnek eggyel. Ezt az eredményt a Kaspersky Lab által szervezett korábbi felmérés is alátámasztja, melyben 18 000 ember vett részt világszerte. A tesztből kiderül, hogy a válaszadók számos veszélyes helyzettel találkoznak, melyek gyakran előfordulnak böngészés közben, fájlok letöltésekor vagy a közösségi oldalak látogatásakor.

16 ország képviselői átlagosan 95 pontot kaptak a lehetséges 150-ből. Ez azt jelenti, hogy az elméleti szituációk csupán felére érkezett helyes és biztonságos válasz, a fennmaradó esetekben a felhasználók ki vannak téve a kellemetlen következmények kockázatának, mint például a bizalmas információk kiszivárgásának.

A vizsgálat során csupán a válaszadók 24%-a volt képes felismerni egy valódi weboldalt, anélkül, hogy egy adathalász oldalt is kiválasztott volna mellé. Mi több, a megkérdezettek 58%-a csak az adatlopásra tervezett adathalász oldalt választotta ki, anélkül, hogy a megfelelő oldal bekarikázásra került volna. Az is kiderült, hogy minden tizedik felhasználó kész megnyitni egy csatolt fájlt ellenőrzés nélkül, egy gyanús e-mailben, mely sok esetben megfelel egy rosszindulatú program manuális telepítésének. További 19%-uk letiltana egy biztonsági megoldást, ha az hirtelen megpróbálná megakadályozni a telepítést, azzal az indokkal, hogy veszélyes lehet.

“Az önfenntartás szerves része az életünknek. A valódi világban tudjuk, hogyan csökkentsük a pénz vagy tulajdonvesztés esélyét: ezt már megtanultuk az évek alatt. Nem csatlakozva az internethez mindig biztonságban vagyunk, de amikor az internetről beszélünk az önfenntartás ösztöne gyakran átver miket. És persze manapság már mindennek van digitális formátuma: privát életünknek, szellemi tulajdonunknak és a pénzünknek is. Mindez következménye, hogy egy hiba után járó költség ugyanolyan magas lehet az online világban is. Ezért arra ösztönzünk mindenkit, hogy fejlődjenek a technikával együtt és fejlesszék a kiberbiztonsággal kapcsolatos tudásukat.” - figyelmeztet David Emm, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója.

Látogasson el a blog.kaspersky.com/cyber-savvy-quiz-hu/ weboldalra és ismerje meg a kiberbiztonsággal kapcsolatos tudását.
... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

2 évvel ezelőtt

Mi nem trükközünk a szoftverrel. www.daemia.hu ... Még többKevesebb

Megtekintés a Facebookon

View previous comments

Kaspersky Total Securityt használok én is. Önöktől vásároltam, és ha lejár a license a megújítást is csakis önöknél fogom megrendelni. Miért? Mert szerintem a legjobb szoftver, másrészt mert az önök hozzáállása túlszárnyalja a többi forgalmazót! Egyszer telefonon kértem véleményt és mondhatom a Daemia Kft. munkatársa maximálisan mindenben a segítségemre volt, pedig hétvége volt, és már késő is, stb. Összegezve mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a kiváló szoftvert és az önök cégét! Munkájukhoz kívánok további sok sikert és még több megrendelőt! ;)

2 évvel ezelőtt   ·  1

1 Reply

Avatar

ez milyen autonak a szive ?

2 évvel ezelőtt   ·  1

6 Replies

Avatar

Azt hiszem, talán nagy sírva, de meg tudnám szokni őt is! ;-)

2 évvel ezelőtt   ·  1
Avatar

Egy ladaba bele rakni ezt a motort :P

2 évvel ezelőtt   ·  2
Avatar

Pfuuu V12....

2 évvel ezelőtt
Avatar

Erös kijelentès

2 évvel ezelőtt
Avatar

V12 :)

2 évvel ezelőtt
Avatar

hmm egy igazi klaszikus.mindent visz;)

2 évvel ezelőtt
Avatar

azmi8i joogyerekxd

2 évvel ezelőtt   ·  2
Avatar

Óriási reklám Bence Bálint István 😂

2 évvel ezelőtt   ·  1
Avatar

Comment on Facebook