DAEMIA Információ-biztonságtechnikai és Tanácsadó Kft. +36 30 for KAV 0-24 (+36 30 4 528-024) kaspersky@daemia.hu

Alkalmazás fejlesztés – a kezdetek

2000-ben a CASIO Europe megbízásából a Daemia Development kifejlesztette azt a kommunikációs szoftvert, amely megteremtette a kapcsolatot a CASIO pénztárgépek memóriájában tárolt és a központi számítógépen található adatok között. A szoftver a CeBIT 2000-en debütált, majd pár hónappal később Hannoverben az EXPO 2000 Világkiállításon fél éven keresztül naponta kétszer cserélt adatot a hozzá kapcsolt 330 db CASIO pénztárgéppel, telefonvonalakon keresztül, emberi beavatkozás nélkül. A szoftver nagy sikert aratott a CASIO és partnerei körében, és egy hosszútávú kapcsolatot eredményezett kommunikációs és ügyviteli szoftverek fejlesztése és támogatása terén a CASIO Europe-pal.

Folyamatos fejlesztés és szoftverkövetés

A szórakoztató iparnak egyre komolyabb szoftverekre van szüksége. Az USA-ban, ahol nemzeti sportnak számít a bowling, manapság a játékosok elvárják, hogy a számítógépükön, vagy éppen a mobiltelefonjukon keresztül foglalhassanak időpontot, kiválasztva a játékidőt, a játék típusát, sőt még az ételt is, amit fogyasztani szeretnének. Mindezt gyorsan és online fizetéssel egybekötve. Nem hangzik bonyolultan. Azonban 2003-ban, amikor ezt a rendszert kifejlesztettük és átadtuk, még újdonságnak számított. Napjainkban sokkal nagyobb kihívást jelent nekünk az egyes szórakoztató központok hely- és időkihasználásának automatikus, szoftveres optimalizálása, az előjegyzések megfelelő elhelyezésével és elosztásával. A fejlődés nem állhat meg.

Web-alapú ügyviteli rendszerek

A kívánalmak és a technológia adott: távolról elérhető, különböző telephelyeket is összekötő ügyviteli szoftverek, amelyek böngészőn – ezáltal mobil eszközökön keresztül is – futtathatóak. A cégeknek ez jelenti az igazi vezetéknélküli szabadságot, megszüntetve az adminisztráció helyhezkötöttségét. Az adatok minden pillanatban frissek és naprakészek. Aki így dolgozik, időt nyer. És aki időt nyer, az versenyt nyer. A helyhez kötött szoftverek ideje lejárt.

Technológia, platformok, tapasztalatok

HTML5 + PHP + OOP MVC JavaScript + CSS3, mind a böngészőben futó, mind pedig a natív mobil (IOS, Android, Windows Phone, BlackBerry) alkalmazásokhoz. A Desktop ügyviteli rendszerek fejlesztése terén több, mint 15 éves tapasztalattal rendelkezünk. Cégünk elsősorban Nyugat-Európai és tengerentúli (USA) megrendelőknek fejleszt szoftvereket, de természetesen vannak hazai Ügyfeleink is. Szoftvereinkhez átadás után minden esetben havidíj alapú terméktámogatást és szoftverkövetést biztosítunk, hogy a kor kívánalmainak megfelelően az alkalmazások életciklusa a lehető leghosszabb legyen. A tervezéstől a fejlesztésen keresztül a szoftver implementációjáig minden feladatot elvégzünk. Dolgoztunk a CASIO Europe-nak és az MBM-nek (Németország), az Advanced Management-nek és a ZLED Lighting-nek (USA), részt vettünk a Magyar Államkincstárnak, a Balatonfüredi Szívkórháznak, az Országos Erdészeti Egyesületnek történő szoftver fejlesztésekben.